У науковій бібліотеці розпочато проведення «Дня бакалавра» та «Дня магістра»

21 жовтня 2016 року

    Щороку працівники наукової бібліотеки проводять різні заходи для студентства нашого університету, а саме: заняття з інформаційної культури для студентів перших курсів, «Дні бакалавра» та «Дні магістра» для студентів старших курсів, «Дні аспіранта» та «Дні кафедр» для науковців.
       З початку нового навчального року співробітниками інформаційно-бібліографічного відділу наукової бібліотеки було проведено три «Дня бакалавра» на агробіологічному факультеті і на факультеті захисту рослин, біотехнології та екології для студентів четвертого року навчання. Крім того, на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК співробітники відділу провели «День магістра» для студентів першого року навчання в магістратурі.  

       Основна мета таких заходів – це допомогти студентам у пошуку інформації для наукових досліджень та написання бакалаврської чи магістерської роботи шляхом ознайомлення із внутрішніми та зовнішніми ресурсами, доступ до яких надає наукова бібліотека нашого університету.
       Такі заходи допомагають студентам покращити навики роботи як з традиційними, так і з електронними ресурсами, зокрема такими як, електронна бібліотека НУБіП та електронний каталог бібліотеки.
       Адже на сьогодні електронна бібліотека НУБіП України постійно поповнюється і містить повні тексти таких видань як: монографій (301 документ), навчальних посібників та підручників (682 документи), навчально-методичних матеріалів (2074 документів), авторефератів дисертацій з 2015 р. (173 документи), цінних і рідкісних видань з фонду наукової бібліотеки (68 документів). 

     

      Тож під час проведення «Дня бакалавра» та «Дня магістра» співробітники інформаційно-бібліографічного відділу бібліотеки інформували студентів про фахові наукові періодичні видання, які можуть бути корисними в процесі написання наукової роботи. Періодичні видання зберігаються як у філіях бібліотеки, так і в центральній бібліотеці у читальному залі та в інформаційно-бібліографічному відділі, де, до речі, розміщена і депозитарна бібліотека FAO (Food and Agricultural Organization).

     Особливу увагу бібліографами було акцентовано на можливості доступу до повних текстів національних нормативних документів (ДСТУ, ГОСТ) через доступ до бази даних Леонорм з локальної мережі бібліотеки. 

      Для студентів корисною також була інформація про правильне оформлення списку використаної літератури, а також перегляд декількох найкращих бакалаврських та магістерських робіт, що зберігаються у фонді нашої бібліотеки. 

     Ми, бібліотечні працівники впевнені, що такі заходи допоможуть наших студентам швидко і якісно віднайти необхідну найновішу інформації щодо обраних наукових проблематик та написати бакалаврські чи магістерські роботи.
       А для всіх бажаючих запросити працівників бібліотеки для проведення таких заходів, просимо звертатись в інформаційно-бібліоргафічний відділ наукової бібліотеки (навч. корп. № 4, кім. 41; тел.: 527-87-80, e-mail: [email protected]).

Лариса Сідько,
Світлана Радіонова
працівники інформаційно-
бібліографічного відділу бібліотеки
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook