ДИПЛОМ ЛІКАРЯ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ НУБіП УКРАЇНИ – УСПІШНИЙ СТАРТ ТВОЄЇ КАР’ЄРИ

9 жовтня 2016 року

Згідно розпорядження ректора Національного університету біоресурсів і природокористування України С. М. Ніколаєнка та декана факультету ветеринарної медицини  М. І. Цвіліховського від 12 вересня 2016 р. № 95 «Про проведення профорієнтаційної роботи у 2016–2017 навчальному році» з метою реалізації плану профорієнтаційної роботи, забезпечення абітурієнтами для вступу на факультет ветеринарної медицини НУБіП України у 2017 році, асистентом кафедри паразитології та тропічної ветеринарії Слободян Раїсою Олександрівною було проведено професійно-орієнтаційну роботу щодо вступу у 2017 р. на факультет ветеринарної медицини з учнями паралельних10–11 класів ліцею № 303 суспільно-природничого профілю, що знаходиться за адресою: вул. Драгоманова, 9А, м. Київ.


Слободян Р. О. акцентувала про переваги навчання на факультеті ветеринарної медицини. Зокрема про те, що факультет входить до структури Національного університету біоресурсів і природокористування України, а, власне, університет має статус національного і дослідницького вищого закладу освіти у сфері біотехнологій, природозбереження, продовольчої безпеки із більш ніж віковою історією, відомий своїми багатими традиціями і славиться численними здобутками зі ступеневою освітою. Крім цього, студенти факультету ветеринарної медицини мають можливість отримати подвійний диплом за міжнародними магістерськими програмами та проходити виробниче стажування у країнах Європи (у фермерських господарствах Німеччини, Данії, Австрії, Франції, Норвегії, Швейцарії, Нідерландах, Фінляндії та США).


Також студенти факультету ветеринарної медицини мають змогу навчатися у групах з викладанням дисциплін англійською мовою. Після закінчення університету випускники отримують відповідний сертифікат.
Майбутні абітурієнти були ознайомлені також з можливостями вести активне та цікаве студентське життя за інтересами та розвивати інші таланти у спортивних секціях, творчих і мистецьких танцювальних колективах, наукових гуртках, клубах за інтересами та науковою спільнотою НУБіП України.
Слободян Р. О. було запрошено на навчання учнів старших класів з акцентом зарахування студентами НУБіП України після вступних екзаменів і за сертифікатами з високим прохідним балом. Під час роботи було використано сучасні мультимедійні презентації та відео про факультет ветеринарної медицини. В ході презентації було надано інформацію стосовно загального рейтингу НУБіП серед інших вузів України і міжнародну співпрацю, особливостей навчання на факультеті ветеринарної медицини, співпраці з іншими університетами та інститутами України і країн Європи, Азії і США, структури факультету, спеціальностей, освітнього ступеня та магістерських програм. Також під час зустрічі з ліцеїстами було озвучено, що факультет ветеринарної медицини на сьогодні очолює професор, доктор біологічних наук, академік Національної академії аграрних наук України, М. І. Цвіліховський, за розпорядженням якого було ініційовано зустріч з майбутніми абітурієнтами, зокрема ліцею № 303. Учні зацікавлено слухали, активно задавали питання і жваво обговорювали можливості їх подальшого навчання у разі зарахування на факультет, їх подальше працевлаштування та конкурентоздатність диплому лікаря ветеринарної медицини, отриманого саме у НУБіП України.

У ході презентації було з’ясовано, що більше половини учнів утримують в домашніх умовах тварин різних видів, зокрема собак, котів, хом’яків, хвилястих папуг і рибок. Звучали також питання щодо вступу на інші спеціальності та факультети НУБіП України. Окремі учні виявили інтерес стосовно навчання на магістерських програмах дослідницького спрямування з використання новітніх технологій у ветеринарній медицині.
Учням 10–11 класів було роздано брошури з інформацією щодо вступу в університет. З керівництвом ліцею, директором О. А. Перепелицею, було заключено договір про співпрацю.
Слободян Р. О. запросила потенційних вступників більш детально ознайомитись із можливостями навчання на факультеті ветеринарної медицини, зокрема на магістерській програмі «Ветеринарне забезпечення здоров’я екзотичних і диких тварин» кафедри паразитології та тропічної ветеринарії НУБіП України на сайті факультету і на «Дні відкритих дверей».


В цілому, презентація і запрошення навчатися на факультеті ветеринарної медицини проходила у дружній і приємній атмосфері. По її завершенню учні ліцею мали можливість взяти участь у короткій усній вікторині стосовно факультету ветеринарної медицини.
Слободян Р. О. подякувала за проявлений інтерес, запросила на навчання і побажала успіхів у майбутньому виборі стати лікарем ветеринарної медицини НУБіП України!


Наталія Сорока,  доктор ветеринарних наук, професор,
завідувач кафедри паразитології та
тропічної ветеринарії НУБіП України

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook