Практична підготовка магістра у відповідності до вимог сучасних молочних комплексів

29 вересня 2016, 9:05

20 вересня 2016 р. студенти магістерської програми «Ветеринарне забезпечення скотарства, вівчарства та козівництва» під керівництвом професора Любецького В.Й. та доцента Жука Ю.В., згідно навчальної програми, узгодженої з Асоціацією виробників молока, провели виїзні лабораторні заняття з дисципліни «Превентивні ветеринарні технології незаразних хвороб жуйних» на базі ВП НУБіП України «Великоснітинське НДГ ім. О.В. Музиченка».
Сьогодні, практично, у всіх господарствах, комплексах, де сконцентроване високопродуктивне поголів’я корів (6 тис. і більше літрів за лактацію), рання діагностика тільності проводиться з використанням ультразвукового дослідження (УЗД), на 31-35 добу після осіменіння. Володіння зазначеною методикою для майбутнього фахівця в галузі молочного скотарства є надзвичайно важливою. Враховуючи це, магістрами було відпрацьовано методику проведення УЗД тільності корів на ранніх термінах. Крім того, за результатами, отриманими при ультразвуковому дослідженні, встановлювали причину симптоматичної неплідності. 



Крім того, у неплідних корів було досліджено рівень кетонових тіл у крові.

Слід зауважити, що у господарствах, які входять у сферу обслуговування лікарів ветеринарної медицини Асоціації виробників молока, під час дослідження будь-якого з періодів репродуктивного циклу, виконання певного об’єму робіт оформляється документально – протоколом.
Тому, магістрами під час проведення практичного заняття відпрацьовано методику проведення клінічного дослідження корів з різними періодами репродуктивного циклу і заповнення протоколів запуску, перебігу сухостійного періоду, картки отелення та протоколу контролю перебігу післяродового періоду.


 

 
 

Доцент кафедри акушерства, гінекології та
біотехнології відтворення тварин Ю.В. Жук
 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook