Майбутні технологи з виробництва і переробки продукції тваринництва пройшли виробничу практику в Агрономічній дослідній станції

23 липня 2016 року

 При підготовці висококваліфікованих технологів з виробництва і переробки продукції тваринництва є необхідним проведення навчальної практики з дисципліни «Основи фахової діяльності», що сприяє засвоєнню, у подальшому, низки дисциплін фахового спрямування. І, як наслідок, – дасть змогу фахівцю правильно організувати виробництво та переробку тваринницької продукції. Всі ці заходи спрямовані на підвищення продуктивності сільськогосподарських тварин, поліпшення якості тваринницької продукції. У відповідності до навчального плану студенти 1-го курсу факультету тваринництва та водних біоресурсів проходили навчальну практику з дисципліни «Основи фахової діяльності» і у Агрономічній дослідній станції.

   
Доцент кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин Бочков В.М. на практиці зі студентами 1-го курсу факультету тваринництва та водних біоресурсів у ВП „НДГ Агрономічна дослідна станція”.
 
 Під час проходження практики студенти ознайомились з основними елементами технології виробництва продукції тваринництва, з породами тварин, з веденням первинного зоотехнічного обліку (мічення, зважування тварин, проведення контрольних доїнь, визначення якісних показників молока тощо), картками племінних тварин, паспортами та ветеринарними картками тварин, екстер’єром тварин, вивчили та опанували окремі виробничі процеси на фермі, навчились виконувати окремі елементи робіт – визначати масть, читати індивідуальні номери тварин тощо.
 
Завданням навчальної практики є також виховувати у студентів творчий підхід для вирішення професійних питань, зорієнтувати в майбутній професії, сформувати загальну уяву про обраний фах.
 
Отже, щоб підготувати технологів з виробництва і переробки продукції тваринництва високого рівня, для здійснення різноманітних заходів щодо одержання тварин, вирощування та використання їх із врахуванням видових й породних особливостей і технологій ведення різних підгалузей тваринництва, є необхідним проведення навчальної практики, на якій студенти закріплюють набуті теоретичні знання і практичні вміння з дисципліни «Основи фахової діяльності». 
 
Н. Свириденко, 
доцент кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook