Агрономічна дослідна станція успішно завершила збирання озимої пшениці

21 липня 2016 року

 Агрономічна дослідна станція першою серед навчально-дослідних господарств університету завершила збирання озимої пшениці. Цього року хлібна нива подарувала господарству щедрий врожай. З площі 136 га господарських посівів було зібрано понад 800 тонн зерна та заготовлена солома для потреб тваринництва. Середній урожай зерна становив 61 ц/га. 

 
Для порівняння у 2013 році середня урожайність озимої пшениці у господарстві була 36,8 ц/га, у 2015 році – 42,4 ц/га, тобто за останній рік зросла майже на половину. Також зібрана озима пшениця на Дослідному науковому полі. Всього біля 41 тонни зерна. Урожайність склала 30,4 ц/га, що в порівнянні з 2015 роком нижче майже на 10 ц/га. Усе отримане зерно закладене на зберігання. Частина врожаю буде зберігатися на елеваторі, частина – в складах господарства.
 
Важливим чинником цьогорічних жнив була чітка організація праці всіх служб господарства. Техніка працювала без зупинок. Дрібні ремонти проводились безпосередньо в полі. Тут же в полі, за потребою, комбайни дозаправлялись пальним. Не було перебоїв з автомобілями, що відвозили зерно. Працівники їдальні також постаралися забезпечити працівників в полі смачними обідами. Чітко працювала група контролю, до складу якої увійшли представники аудиторської служби університету. Кожну машину вони супроводжували від поля на тік або ж на елеватор. Не допущено крадіжок зерна, чітко проведено облік збіжжя.
 
Але це лише вдалий початок. Жнива тривають… На сьогодні в університеті озимі зернові культури зібрані на площі 497 га, що становить 40% від посіяної площі, в тому числі у ВП НУБіП «Великоснітинське НДГ ім. О.В.Музиченка» зібрано озимі зернові на площі 294 га, що складає 56,5%, у Немішаєвському коледжі – біля 40%, Ніжинському АТІ – 15%. Решта НДГ тільки розпочали жнива.
 
Василь Туринський
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook