Вступна кампанія 2016: кращі абітурієнти обирають НУБіП!

19 липня 2016 року

 19 липня. Активність абітурієнтів, яка на вихідні дещо спала, знову наростає (хоча і не так, як на початку вступної кампанії). І це закономірно: залишається всього день прийому документів на денну форму навчання на бакалаврат для випускників технікумів. На сьогодні таких заяв подано 1143 за держзамовленням. Це більше порівняно з відповідним періодом минулого року, коли на бюджеті виявили бажання навчатися лише 800 осіб. Популярними серед молодших спеціалістів є такі спеціальності: «водні біоресурси та аквакультура», «геодезія та землеустрій», «економіка підприємства», «комп’ютерна інженерія», «лісове господарство», «облік і оподаткування», «право», «фінанси, банківська справа та страхування».

Призери Всеукраїнської олімпіади з програмування - випускники Ржищівського індустріально-педагогічного технікуму Вадим Верекета, Роман Захарченко та Гліб Коваль (який закінчив його з дипломом з відзнакою) – обрали за майбутнє місце навчання факультет інформаційних технологій. Хлопці бачать перспективу в інженерії програмного забезпечення, на яку і здали документи. Їх думку розділяють і багато інших молодих людей, які йдуть в ногу з часом і обирають престижні спеціальності. До речі, усі спеціальності факультету користуються неабияким попитом: маючи порівняно з іншими невелике державне замовлення, тут найвищий конкурс і, головне, - найбільша кількість бажаючих навчатися.
 
 
 
 
 
А от майстер виробничого навчання вищого професійного училища у Сквирі Богдан Гуржій обрав для навчання спеціальність «агроінженерія». І головним у цьому виборі виявилася думка його керівника і наставника - старшого майстра цього училища Сергія Вітюка. Випускник факультету механізації сільського господарства нашого вишу, він  переконаний: найкращу інженерну освіту дають саме тут, от і приїхав разом зі своїм підопічним здавати документи в НУБіП. 
 
За інформацією відповідального секретаря приймальної комісії Віктора Шевчука, на сьогоднішній ранок маємо загалом більше 12000 заяв. На освітній ступінь бакалавра – більше 7200 та ще 1200 опрацьовується приймальною комісією. Особливістю вступної кампанії вже можна назвати жвавий інтерес вступників на спеціальності «інженерія програмного забезпечення», «комп’ютерна інженерія», «комп’ютерні науки та інформаційні технології», «біотехнологія та біоінженерія», «харчові технології», «соціальна робота». Традиційно високим попитом користуються «право», «ветеринарна медицина», «філологія», «економіка». Справжнім визнанням якості навчання в нашому університеті є заяви від 370 відмінників навчання.
 
 
 
 
Чемпіонка України з легкої атлетики, випускниця Білоцерківського колегіуму Поліна Чалій обрала для навчання не спортивний виш, а спеціальність «харчові технології» в НУБіП. Визначивши його першим пріоритетом, дівчина має прекрасні шанси стати нашою студенткою. Гарантія цьому високий середній бал – більше 180. Вона давно вже мріє навчатися саме у нас: побувавши на Днях відкритих дверей, особисто переконалася, що університет має відповідну спортивну інфраструктуру для тренувань і нових перемог, а обрана спеціальність - забезпечить майбутнє. Та й батько Максим, який приїхав до Києва підтримати доньку, розділяє цю думку. 
 
 
 
Пройшов і часовий екватор подачі документів на навчання до магістратури. Загалом тут маємо майже 2100 заяв на 1249 бюджетних місць. Найвищим попитом користуються такі спеціалізації, як «біржова діяльність», «агроінженерія», «машини та обладнання сільськогосподарського виробництва». А от випускниця бакалаврату, відмінниця Ірина Бойко вирішила продовжити навчання в нашому виші в магістратурі за спеціальністю «технології виробництва і переробки продуктів тваринництва». На її думку, освоїти цей фах повністю і отримати якісні знання можна тільки в НУБіП. Ірина – ще й творча особистість. Переможниця пісенного конкурсу в Словаччині, вона переконана: цьому успіху посприяло прекрасне культурне середовище, створене в університеті кафедрою культурології та її викладачами.
 
 
 
 
 
 
 
Випускник Національного університету харчових технологій Сергій Ващенко свій вибір – навчання в магістратурі нашого університету на спеціальності «екологія» - обґрунтовує якістю знань і високим рейтингом НУБіП. Та й університет як дослідницький відкриває широкі можливості для наукового пошуку.
 
Валентин Обрамбальський
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook