Гуманітарії набувають професійні уміння

12 липня 2016 року

 У ці дні, на базі гуманітарно-педагогічного факультету, під егідою кафедри педагогіки, студенти спеціальності «Педагогіка вищої школи» проходять виробничу (науково-педагогічну) практику. Вона є невід’ємною складовою процесу підготовки фахівців у магістратурі та втілює один із головних принципів навчання – зв’язок із професійною діяльністю, що відображає складну діалектику теоретичної підготовки, формування умінь і навичок, особистісних якостей майбутнього викладача вищої школи. 

 
У процесі практичного навчання студенти знайомляться з особливостями функціонування різних структурних підрозділів Національного університету біоресурсів і природокористування України. На кафедрі педагогіки аналізують зміст освіти за певними спеціальностями, надають допомогу у вдосконаленні програм навчальних дисциплін, беруть участь у підготовці наукових проектів, що подаються на конкурс МОН України, долучаються до профорієнтаційної роботи з випускниками бакалаврських спеціальностей коледжів й університетів, вправляють навички підготовки наукових статей за темою магістерської роботи, для наступної їх подачі у фахові видання та збірники, що входять до наукометричних баз. 
 
У деканаті студенти-практиканти аналізують залікові та екзаменаційні відомості, узагальнюють результати навчальної успішності по академічних групах, спеціальностях та факультету у цілому, знайомляться із номенклатурою документів, доробками учених факультету, науковими школами, особливостями функціонування управлінської вертикалі. 
 
У приймальній комісії студенти вчаться працювати із вступниками, відкривають для себе тонкощі справи прийому документів у абітурієнтів, здійснюють моніторинг заяв вступників за спеціальностями гуманітарно-педагогічного факультету, узагальнюючи і систематизуючи їх по регіонах, типах навчальних закладів. 
 
Загалом, на гуманітарно-педагогічному факультеті панує командний дух, який формує товариська взаємодопомога, підтримка і співпраця сивочолої мудрості і молодечої енергії. Студенти виявляють зацікавленість до змісту практичного навчання, пишаються тим, що працюють пліч опліч із своїми наставниками, старшими колегами, які радо діляться із молоддю набутими знаннями та досвідом. 
 
Руслан Сопівник,
завідувач кафедри педагогіки
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook