Студенти І курсу факультету землевпорядкування успішно пройшли ознайомчу практику

24 червня 2016 року

6-11 червня 2016 року студенти І курсу факультету землевпорядкування проходили ознайомчу практику. Організатор практики - кафедра геодезії та картографії. Завданням практики було ознайомлення майбутньою професією, з організаціями і службами, які працюють у сфері геодезії, картографії та землеустрою. Зокрема, ми ознайомлювалися з діяльністю ДНВП "Картографія", ДП "Центр державного земельного кадастру",  ДП "Київський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою". Також значна увага була приділена ознайомленню з видами документації стосовно обліку земельних ресурсів, з видами землевпорядкувальних робіт, з сучасними геодезичними приладами, методами камеральної обробки результатів топографо-геодезичних вимірювань та іншими питаннями у сфері землеустрою. Для реалізації цієї мети були відвідані такі установи:
1)    Київський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою - це унікальне державне підприємство, що  здійснює заходи з прогнозування, планування, організації раціонального використання, охорони земель та забезпечує проведення заходів з еколого-економічної оптимізації використання та охорони земель, впровадження прогресивних технологій, інших заходів стосовно поліпшення природних ландшафтів;


2)    ДНВП «Картографія». Це підприємство розробляє загальнодержавні програми розвитку картографічної діяльності, нормативно-правові та нормативно-технічні документи у сфері картографії, керівні матеріали з унормування географічних назв, створює Державний реєстр географічних назв України.


 

3)    Державне підприємство «Центр державного земельного кадастру». Метою підприємства є забезпечення держави та людей достовірною інформацією про землю шляхом адміністрування автоматизованої системи Державного земельного кадастру.
Після відвідування вище перелічених установ, студенти ознайомилися з їх роботою, структурою, видами їх роботи, з видами документації стосовно обліку земельних ресурсів, з видами землевпорядкувальних робіт, з сучасними геодезичними приладами, методами камеральної обробки в результаті вимірювань та іншими питаннями у сфері землеустрою, з програмним та технічним забезпеченням. Також дізналися про можливість працевлаштування та проходження практики на цих підприємствах.
Завершилася практика підготовкою звітів (побригадних), їх захистом. Звіти приймали доц. Рафальська Л.П., ст.викл. Олійник Л.М., асист. Опенько І.А.
Практика була корисною і цікавою, вона дозволила скласти повнішу уяву про наш майбутній фах, виступала стимулюючим засобом до оволодіння основами землеустрою, геодезії та картографії на наступних курсах.
 

Студентка I курсу факультету землевпорядкування
Карина Кармазіна

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook