На координаційній раді обговорили завдання на найближчу перспективу

16 червня 2016 року

     На підсумковому у цьому навчальному році засіданні координаційної ради з питань науково-технічної діяльності перший проректор Ігор Ібатуллін озвучив основні наукові здобутки за поточний місяць. Так, двоє наших колег стали стипендіатами Верховної Ради України, стільки ж – лауреатами премії Верховної Ради України, ще шість молодих вчених отримали стипендії Кабінету Міністрів України.

     32 ліцензійні справи за науковими спеціальностями перебувають на розгляді у профільному департаменті МОН України. На розгляд Атестаційної колегії міністерства подано документи на перереєстрацію спеціалізованих вчених рад: Д 26.004.03 – ветеринарні науки (голова – М. І. Цвіліховський) та Д 26.004.08 – ветеринарні та біологічні науки (голова – М. О. Захаренко).
     Вже понад тиждень триває перевірка стану виконання науково-дослідних робіт, що здійснювалися за кошти держбюджету, за договорами з окремими міністерствами, установами, господарствами та за ініціативною тематикою упродовж першого півріччя 2016 року. Вже продемонстрували свої напрацювання НДІ сільськогосподарської радіології, Українська лабораторія якості та безпеки продукції АПК, НДІ економіки і менеджменту, ННІ післядипломної освіти, юридичний, гуманітарно-педагогічний факультети та факультет землевпорядкування.

     Ігор Ілліч закликав активізувати роботу із залучення коштів від здійснення наукової діяльності до спеціального фонду, активніше брати участь у конкурсах наукових проектів. Крім того, він акцентував увагу на економії енергоресурсів та води.

     Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко доповів про результати експертизи проектів наукових робіт та науково-технічних (експериментальних) розробок молодих учених. Всі із 17 представлених проектів рекомендовані на розгляд вченої ради університету.

     Начальник науково-організаційного відділу Вікторія Самсонова повідомила про початок конкурсного відбору робіт на здобуття щорічної Премії Кабінету Міністрів України за розроблення і впровадження інноваційних технологій. Матеріали слід подати до 1 серпня.
     Мова йшла і про подання керівниками студентських наукових гуртків звітів за проведену роботу у 2015/2016 навчальному році. Вікторія Самсонова наголосила на необхідності створення або доопрацювання WEB сторінки студентського гуртка, на якій висвітлюватиметься повна інформація про його діяльність. Активізації потребує участь членів гуртків у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук у 2016/2017 навчальному році.

     Також на засіданні були обговорені та рекомендовані до затвердження вченою радою університету монографії. 

Костянтин Махно,
молодший науковий співробітник

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook