Запрошуємо відвідати книжкову виставку «Смачна, корисна ягода»

13 червня 2016 року

Наукова бібліотека запрошує всіх бажаючих відвідати книжкову виставку «Смачна, корисна ягода», де ви зможете познайомитись з багатьма цікавими виданнями, що розкривають актуальні питання в плодівництві.

Одним з таких питань є отримання екологічно чистої продукції рослинного походження, а саме тих продуктів, що поповнюють наш організм вітамінами і мінеральними речовинами, зміцнюють наш імунітет і взагалі є смачними і корисними – це ягоди.

Ягідні культури широко використовують для виробництва соків, пюре, сиропів, компотів, сухофруктів, вина. Також активно використовують ягоди у фармакології і косметології.

Користуються великим попитом і можуть давати значний прибуток сільському господарству.

Тому наші науковці продовжують працювати над виведенням нових, удосконалених, високоврожайних, стійких до хвороб, шкідників, несприятливих кліматичних умов сортів ягідних культур.  Пропонуємо до вашої уваги коротку анотацію до декількох видань:

    

Шеренговий П. З. Моє життя – в моїх сортах / П. З. Шеренговий. – Вінниця, 2011. – 168 с.

Ця книга належить перу одного з найвідоміших в Україні та за її межами селекціонера і сортовипробувача садових культур Петра Захаровича Шеренгового. Складається вона з двох частин: короткого автобіографічного нарису та ілюстрованого опису найцікавіших сортів.

Меженський В. М. Нетрадиційні ягідні культури: рекомендації з селекції та розмноження / В. М. Меженський, Л. О. Меженський, Б. Є. Якубенко. – К.: ЦП»Компринт», 2014. – 119 с.

Висвітлено питання систематики і номенклатури 56 нетрадиційних ягідних культур, стисло викладено історію, значення та стан сортименту. Сформульовано завдання  з напрямків селекційної роботи, дано рекомендації з вирощування садивного матеріалу.

 

Дикань А. П.  На пути к успешному виноградарству / А. П. Дикань. Симферополь : Бизнес - Информ,  2013. 276с.

Розглядаються способи ведення вегетуючого приросту винограду в Криму. Відзначається, що перевага ведення вегетуючого приросту вертикально вниз по урожаю пояснюється найбільш ефективним використанням світлової енергії для синтезу органічних речовин. Наводяться результати дослідження столових сортів і гібридної форми, трьох клонів технічних сортів винограду. Висвітлюється вирощування столового винограду в плівковій теплиці, а також вплив посухи і зрошення на приріст і врожай винограду.

Книжкова виставка розміщена в центральній  бібліотеці на першому поверсі (навч. к. № 4).


Ольга  Брагар, бібліограф
 інформаційно-бібліографічного
відділу наукової бібліотеки

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook