Співпраця провідних університетів України і Польщі: результати перших п’яти років

11 червня 2016 року

     Угоді про співпрацю між навчально-науковим інститутом енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП і факультетом інженерії продукції Варшавського університету наук про життя виповнюється п’ять років: у червні 2011 року досягли домовленості про створення спільної магістерської програми «Енергетика і автоматика біосистем».

 

 

     Авторський колектив розробив навчальний план підготовки магістрів за вищезазначеною програмою, яка передбачала отримання дипломів двох університетів – польського і українського. Цією чудовою нагодою скористалися випускники Ростислав Баценко і Станіслав Горбачевський, які минулого року вже захистили дипломи.

     Плідно попрацювали за цей період і науково-педагогічні працівники, зусиллями яких опубліковано спільних 14 статей у збірнику наукових праць наших колег «Annals of Warsaw University of Life Sciences», за програмою Erasmus Mundus – Alrakis II пройшли стажування два наші доценти – Володимир Решетюк і Вадим Щербатюк і два польські науковці – професор А.Chochowski та аспірант A.Alekśijuk. Науковцями НУБіП і Варшавського університету наук про життя, за участю колег з Національного університету харчових технологій, видана монографія «Innovative energy-saving technologies in biotechnological objects control», протягом 2012 – 2014 рр. проводились спільні наукові дослідження за темою «Smart Grid технології в системах енергоживлення та виробництвах з біотехнічними об’єктами», на базі обох вишів пройшли міжнародні наукові конференції.

     Такі результати породжують нові визнання. Так, 25 квітня 2016 року рада механічного факультету Люблінської політехніки визнала завідувача кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І.Мартиненка Віталія Лисенка рецензентом докторської дисертації Міхала Автонюка «Моделювання процесів кліматизації в технології виробництва шампіньонів»! 

     Переконані, що тільки щоденна праця буде запорукою міжнародної інтеграції обох навчальних закладів, просування наукових досліджень нашого університету на ринки Європи і укріплення культурно-просвітницького мосту через Буг.

     Принагідно висловлюємо вдячність за підтримку і сприяння у реалізації цього проекту керівникам структурних підрозділів нашого університету і особисто ректору Станіславу Ніколаєнку.

Володимир Козирський,
директор ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook