Сучасні тенденції розвитку ветеринарної медицини на Міжнародній науково-практичній конференції «Інновації у ветеринарну освіту, науку, виробництво»

3 червня 2016 року

     2-3 червня 2016 року на базі факультету ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів у природокористування України відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Інновації у ветеринарну освіту, науку, виробництво» організована кафедрою епізоотології та організації ветеринарної справи.

     В роботі конференції взяли участь понад 80 учасників, у тому числі п'ять представників країн-зарубіжжя. Унікальність конференції полягає в тому, що вона поєднала три невід'ємні складові ветеринарної медицини: освіту, науку та виробництво. Питанням ветеринарної освіти було присвячено окрему секцію: «Сучасні тенденції розвитку ветеринарної освіти в Україні та світі», де провідні професори та доценти профільних ВНЗ обговорили актуальні питання підготовки спеціалістів ветеринарної медицини та тенденції розвитку ветеринарної освіти. Інші дві секції: «Актуальні питання забезпечення здоров'я тварин та організації ветеринарної справи» і «Біологія тварин та якість і безпека продукції тваринництва» було присвячено здобуткам ветеринарної науки та інноваційним методам профілактики, діагностики та лікування тварин. Свої здобутки у ветеринарній медицині представили такі компанії як Бровафарма, Ceva, Евровет, BioTestLab у доповідях делегатів, брошюрах та постерах.

Изображение

     Також в рамках конференції на базі кафедри фізіології, патофізіології та імунології тварин, яка є піонером у застосуванні стовбурових клітин для відновлення структури і функції патологічно змінених тканин у ветеринарній медицині, пройшов круглий стіл «Клітинні технології у ветеринарній медицині: сьогодення та перспективи».

     Завершили конференцію три майстер-класи: «Сучасні методи оперативних втручань», «Особливості дослідження морфологічного складу крові у тварин» та «Контроль колострального імунітету у новонароджених телят».

     В кінці кожен учасник отримав сертифікат про участь у роботі конференції.

Максим Жуковський 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook