Інтелектуальні дебати студентів-землевпорядників з актуальних проблем землевпорядного забезпечення децентралізацій них процесів в Україні

12 травня 2016 року

11 травня на факультеті землевпорядкування в рамках Програми заходів з відзначення Днів науки відбулися Інтелектуальні дебати студентів-землевпорядників з актуальних проблем землевпорядного забезпечення децентралізаційних процесів в Україні.

Студенти разом з модераторами цього заходу (професор Заяць В.М., завідувач кафедри земельного кадастру, професор Ковальчук І.П., заступник декана з наукової роботи) провели дискусію з питань, підготовлених для обговорення доктором економічних наук, завідувачем кафедри землевпорядного проектування Мартином А.Г.:
1. Кращий розпорядник публічних земель: держава чи територіальна громада?
2. Як "виміряти" ефективність управління державними та комунальними землями та визначити "неефективних" розпорядників?
3. Де проходять сучасні межі "територіальної громади" та як їх визначити?
4. Контроль за використанням та охороною земель краще здійснить державний орган чи місцева громада?
5. Нормативна грошова оцінка земель потребує збільшення чи зменшення? Краще збирати більше податків на майно чи покращувати умови ведення бізнесу?
6. Чиї інтереси віддзеркалює сучасний землеустрій: чиновників, підприємців чи місцевих жителів?

В дебатах взяли участь понад 20 студентів різних курсів факультету землевпорядкування та викладачів. Найбільшу активність проявляли такі студенти: Баранцов Б., Третяченко Д., Касянчик А., Барабаш Д., Ястеб А. та інші. Вирішено було проводити періодично такі зустрічі студентів з викладачами, а тематику їх формулювати спільно.
Модератори цієї зустрічі похвалили студентів за їхнє бажання змінити на краще нашу країну, систему земельних відносин, активну громадянську позицію, достатньо високий рівень обізнаності зі способами вирішення назрілих децентралізаційних проблем в різних країнах.
 

Заступник декана з наукової роботи факультету землевпорядкування, професор Іван Ковальчук


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook