Кафедра аквакультури

30 квітня 2016, 0:49

     Життя кафедри аквакультури, як і загалом факультету тваринництва та водних біоресурсів, у березні та квітні було досить насиченим. Наукові конференції студентів та викладачів факультету, Всеукраїнська студентська  Олімпіада  із спеціальності «Водні біоресурси та аквакультура»  (І та ІІ) тур, стажування фахівців з рибництва Департаменту тваринництва, ветеринарії та виробництва кормів Наукового Центру сільського господарства при Міністерстві  сільського господарства Грузії, курси  з підвищення кваліфікації інспекторів рибоохорони  за програмою,  погодженою з Держрибагенством України.

    Необхідно відмітити, що переможцями ІІ туру Всеукраїнської студентської Олімпіади  із спеціальності «Водні біоресурси та аквакультура» 2015-2016 н.р. у командному заліку стали студенти ІV курсу факультету тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України Г. Ніконорова, А. Антоненко і  В. Костюк (І місце), студенти Національного університету водного господарства та біоресурсів з м. Рівне (ІІ місце) та Херсонського державного аграрного університету (ІІІ місце).

Заключна зустріч учасників ІІ туру Всеукраїнської студентської Олімпіади  із спеціальності «Водні біоресурси та аквакультура» з ректором Ніколаєнком С.М.

Члени журі доцент В. Коваленко  та професор М. Євтушенко  з переможцями Олімпіади у командному заліку – студентами ІV курсу факультету тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України Г. Ніконоровою, А. Антоненко, В. Костюк

Переможці у командному заліку ІІ туру Всеукраїнської студентської Олімпіади  із спеціальності «Водні біоресурси та аквакультура» 2015-2016 н.р. - студенти НУБіП України (І місце), Національного університету водного господарства та біоресурсів з м. Рівне (ІІ місце) та Херсонського державного аграрного університету (ІІІ місце)

 

   Крім того, у квітні співробітниками ННВЛ рибництва кафедри аквакультури під науковим супроводом Коваленка В.О., за участі асистентів, аспірантів і студентів факультету тваринництва та водних біоресурсів  проводились  дослідження із  удосконалення технології відтворення стерляді (Поплавська О.С.), роботи з одержання потомства стерляді в умовах УЗВ лабораторії рибництва та інші наукові дослідження - з кріоконсервації статевих продуктів осетрових риб (Кононенко І.С.).

  

Одержання статевих продуктів стерляді в умовах навчально-науково-виробничої лабораторії рибництва кафедри аквакультури НУБіП України

 

Аспірантка О. Поплавська та студент IV курсу факультету тваринництва та водних біоресурсів Ф. Нікітенко проводять дослідження із  удосконалення технології відтворення стерляді

      В рамках співробітництва з14 по 27 квітня 2016 р. було прийнято на стажування фахівців з рибництва Департаменту тваринництва, ветеринарії та виробництва кормів Наукового Центру сільського господарства при Міністерстві  сільського господарства Грузії: Кашіа Ельдара – головного спеціаліста-іхтіолога, магістр; Цецхладзе Манучара – головного спеціаліста-ветеринара, магістр; Парцванія Арчіла – співробітника міністерства сільського господарства Грузії, департаменту розвитку сільського господарства, ветеринар, докторант. В програму стажування входило: знайомство з методами отримання потомства і підрощування молоді прохідних видів осетрових риб для випуску у природні водойми, розведення стерляді та веслоноса,  бонітування маточного поголів’я стерляді, біопсія гонад, мічення риби, фізіологічна стимуляція нерестового стану плідників осетрових риб, анестезія плідників, отримання ікри і сперми, запліднення і знеклеєння ікри, закладка ікри на інкубацію, методи профілактики і лікування хвороб риб в аквакультурі, екскурсія на садкове осетрове рибне господарство ПП «НВФ «Бестер».

 

. Грузинська делегація та співробітники кафедри аквакультури на Дніпровському експериментальному осетровому заводі Держрибагенства України (м. Білозірка Херсонської обл.) 

Зустріч  членів грузинської делегації з провідними фахівцями центрального апарату  Держрибагенства України

       Крім того, співробітниками кафедри було організовано  ознайомлення грузинських гостей з  історико-культурною спадщиною України

 .

Ознайомлення грузинських гостей з історико-культурною спадщиною України 

     З 20 лютого по травень 2016 р. доцент кафедри аквакультури, к.с.-г.н. Базаєва А. В. без відриву від навчального процесу, проходила стажування в лабораторії випробування будівельних матеріалів Інституту водних проблем та меліорації НААН України, поглибивши теоретичні та практичні знання, необхідні при викладанні дисципліни «Гідротехніка та проектування  рибницьких підприємств».

 

Доцент кафедри аквакультури, к.с.-г.н. Базаєва А.В. визначає консистенцію бетону з латексно-полімерною добавкою, що застосовується для ремонту гідротехнічних споруд, у лабораторії випробування будівельних матеріалів Інституту водних проблем та меліорації НААН України

     У березні-квітні 2016 р. були продовжені зустрічі НПП кафедри аквакультури із потенційними абітурієнтами -  учнями загальноосвітніх закладів -  шкіл, гімназій для профорієнтаційного спрямування. 

Зустріч з учнями 11 класу Хотівського навчально-виховного комплексу "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - гімназія" (Київська обл.) доцента кафедри аквакультури Базаєвої А.В.

НПП кафедри аквакультури майже у повному складі підтримали студентів факультету тваринництва та водних біоресурсів на концерті «Голосіївська весна», який відбувся 20 квітня о 16 год.

           На засіданнях кафедри аквакультури обговорена робота кураторів студентських груп, яку в цілому можна оцінити позитивно

 .

Організаційна година і3 студентами 1 групи 4 курсу за напрямом «Водні біоресурси та аквакультура» (куратор доц. Базаєва А.В.)

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook