Практичне навчання, зрізи знань і студентські олімпіади – у центрі уваги ректорату

14 березня 2016 року

     14 березня під головуванням Станіслава Ніколаєнко відбулося традиційне засідання ректорату. Минулий тиждень був присвячений профорієнтаційній роботі і завершився Днем відкритих дверей, на який завітали більше двох тисяч абітурієнтів з різних куточків України, зазначив ректор. Проте деяким факультетам треба активніше працювати із майбутніми вступниками, зміщувати роботу в бік випускників шкіл.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша доповів про підсумки наради в Агрономічній дослідній станції, де за участі начальника відділу інноваційної діяльності та трансферу технологій Василя Туринського та заступника начальника навчального відділу з питань практичної підготовки студентів Олега Бачинського проведено навчання співробітників господарства з підвищення якості проходження студентських практик. Аналогічні семінари пройдуть і в інших навчально-дослідних господарствах, а також з відповідальними за практики на факультетах тваринництва та водних біоресурсів, ветеринарної медицини, агробіологічному, захисту рослин, біотехнологій та екології. Цього тижня, за словами проректора, завершується І етап всеукраїнських студентських олімпіад. А 17 березня о 16 годині в актовій залі Академії праці, соціальних відносин і туризму відбудеться фінал конкурсу «Краса НУБіП України».

     Проректор з науково-педагогічної роботи, правових та соціальних питань Володимир Курило зупинився на земельних питаннях і повідомив про хід розгляду судових справ.

     Учений секретар Оксана Барановська зазначила, що необхідно затвердити університетський порядок присвоєння вчених звань. У ньому детальніше йтиметься про кількість вітчизняних публікацій, терміни проходження закордонних стажувань тощо. Наразі ж триває підготовка до засідання вченої ради, на якому звітуватимуть факультет інформаційних технологій та Бобровицький коледж економіки та менеджменту ім. О. Майнової.

     Голова профспілки студентів та аспірантів Олексій Муравський проінформував про хід конкурсу на найкращу кімнату і рейтинг гуртожитків. А голова профспілки співробітників Ростислав Тарасенко повідомив про можливість організації на території університету продажу овочів, фруктів, свіжої риби та грибів. Вимога до цієї продукції – якість і нижча, у порівнянні з ринковою, ціна.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук доповів про роботу над запровадженням в університеті єдиного вікна з узгодження документів, візування заяв і наказів тощо. Напрацьовані зміни до відповідних положень будуть розглянуті на найближчому засіданні ректорату. У полі зору проректора перебуває інформатизація навчального процесу та запровадження електронного документообігу. Презентацію такого програмного забезпечення в Адміністрації Президента відвідали фахівці центру інформаційних технологій університету.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко запевнив ректорат, що до кінця тижня буде презентовано зразки меблів власного виробництва. Також він повідомив, що ремонтні роботи в корпусах і гуртожитках йдуть за планом. Протягом тижня завершиться впорядкування території університету.

     Про роботу підрозділів і плани на поточний тиждень доповіли їх керівники: відділу кадрів – Микола Михайліченко, науково-дослідної частини – Володимир Отченашко, навчального відділу – Оксана Зазимко, планово-фінансового відділу – Наталія Дробот, відділу комплексної безпеки і охорони – Василь Моісеєв, спеціального відділу – Валерій Бевз, відділу інноваційної діяльності та трансферу технологій – Василь Туринський, головний бухгалтер Тетяна Кондрицька та завідувач кафедри військової підготовки Анатолій Есаулов.

     На завершення ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Зокрема, Сергію Кваші – спільно із навчальним відділом, деканатами та дирекціями запровадити системне проведення зрізів знань, активізувати профорієнтаційну роботу з випускниками шкіл, розробити презентаційні відеоролики про університет, а разом із кафедрою історії і політології та музеєм провести тиждень історії університету. Крім цього, заслухати на засіданні ректорату звіти про роботу кількох кафедр. Вадиму Ткачуку доручено контролювати якість харчування в студентських їдальнях, Валерію Іщенку – встановити в’їзний знак на територію університету і завершити облаштування входу до ботанічного саду.

     На засіданні ректорату розглянуті й інші питання життєдіяльності університету.


Денис Рудень
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook