Нарада з директорами ННІ, деканами факультетів та керівниками структурних підрозділів: економимо енергоносії та наповнюємо спецфонд

3 березня 2016 року

     3 березня відбулася нарада керівництва університету з директорами ННІ, деканами факультетів та керівниками структурних підрозділів.

      Ректор Станіслав Ніколаєнко розпочав нараду з представлення узагальнених результатів соціологічного опитування делегатів під час лютневої конференції трудового колективу. Зокрема, третина опитаних оцінила стан електронного навчально-методичного забезпечення як достатній, ще половина зазначила, що він потребує удосконалення. У цілому позитивною була оцінка нової системи оцінювання знань під час екзаменів. Делегати також зазначили про зміни на краще в університеті. 70% з них вважають, що рейтингова оцінка діяльності науково-педагогічних працівників є стимулюючою. Позитивні зрушення відбулися і в боротьбі з нестатутними відносинами. Однак для їх повного викорінення принципову позицію мають виявити, насамперед, студенти. З огляду на результати опитування, суттєво поліпшилася і якість навчального процесу, і матеріально-технічна база. Своє позитивне ставлення до закладення Алеї слави висловили майже 90% делегатів. Серед побажань, що їх назвали респонденти, - створити умови для підвищення кваліфікації викладачів, стажування, провести атестації НПП на відповідність займаній посаді, запровадити електронний документообіг тощо.  

     Ураховуючи, що попереду святкові та вихідні дні, Станіслав Ніколаєнко звернувся до директорів і деканів із проханням забезпечити порядок, контроль, чергування в гуртожитках та корпусах. Серйозна увага і профорієнтаційній роботі, наголосив ректор.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук зупинився на фінансуванні університету за всіма програмами. Актуальним, за його словами, залишається наповнення спецфонду бюджету. Тож декани, директори, керівники структурних підрозділів мають подумати над тим, як збільшити надходження до нього і розширити спектр послуг. Доповідач зауважив, що кожен підрозділ повинен самостійно покривати свої витрати. Оскільки основним джерелом надходжень залишається оплата за навчання, проректор закликав розглянути можливості збільшення її вартості тих керівників факультетів та інститутів, які цього ще не зробили. Вадим Ткачук зазначив і про негативну тенденцію діяльності госпрозрахункових підрозділів упродовж останніх трьох років. План надходжень від їх діяльності щороку збільшується, а от реальні показники в кінці року – далекі від запланованого. Проблемним питанням залишається діяльність служби закладів харчування. Тому треба використовувати наявні резерви, підсумував доповідач.

     Декан економічного факультету Анатолій Діброва порушив питання перерозподілу коштів між факультетами. А директор ННІ лісового і садово-паркового господарства Петро Лакида нарікав на обтяжливе оформлення документів. Тож ректор Станіслав Ніколаєнко доручив першому проректору Ігорю Ібатулліну, проректорам Сергію Кваші, Валерію Іщенку, Володимиру Курилу, Вадиму Ткачуку, вченому секретарю Оксані Барановській, головному бухгалтеру Тетяні Кондрицькій та начальнику планово-фінансового відділу Наталії Дробот спростити паперовий документообіг.

    

     Далі мова йшла про ресурсо заощадження. Адже у цьому році за рахунок зростання тарифів на комунальні послуги коштів потрібно на десять мільйонів більше, ніж торік. Тож проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко проінформував про використання холодної води, теплової енергії і газу. За його словами, витрати у фізичних вимірах скоротили подекуди у два-три рази, що не скажеш про грошові. На жаль, не вдається зекономити електричну енергію. За кілька днів, зазначив доповідач, до деканів і директорів будуть доведені ліміти використання води, тепла, світла. Тому проректор закликав жорстко контролювати споживання цього ресурсу. При цьому економія повинна бути системною і постійною, зауважив ректор Станіслав Ніколаєнко.

     Про ліцензування наукових спеціальностей доповів перший проректор Ігор Ібатуллін. Наразі підготовка наукових кадрів ведеться за 83-ма. Ігор Ілліч представив таблицю відповідностей наукових спеціальностей з новим їх переліком. Відповідно до порядку, маємо за короткий термін ліцензувати ті, за якими здійснюватимемо підготовку, наголосив він. Тож доповідач звернувся до деканів і директорів з тим, аби вони допомогли оформити необхідні документи. За його словами, в межах спеціальностей планується вводити спеціалізації. Основною ж вимогою залишається наявність двох штатних докторів наук за профілем.

     Директор ННІ лісового і садово-паркового господарства Петро Лакида презентував присутнім план озеленення території університету у цьому році.

     Завершилася нарада обговоренням організаційних і підготовчих заходів до проведення Дня відкритих дверей 12 березня, які представив проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша.

Ольга Наконечна
 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook