Нагорода – це ще один привід для вдосконалення і зростання

30 грудня 2015 року
м. Київ
Приємну звістку отримав напередодні Нового 2016-го року Анатолій Шостак, доцент кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту ім. М.П. Момотенка Національного університету біоресурсів і природокористування України, професор зі спеціальності «Соціологія управління», член-кореспондент Академії наук Вищої освіти України. Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет підписав Указ про нагородження його однією з найвищих церковних нагород – Орденом.
В Указі сказано: «За заслуги з відродження духовності в Україні та утвердження Помісної Української Православної церкви – нагородити Шостака Анатолія Вікторовича Орденом святих Кирила і Мефодія».
Високу нагороду вручив 30 грудня 2015 року у Патріаршій резиденції (м. Київ, вул. Пушкінська, 36) керуючий справами Київської Патріархії єпископ Вишгородський Агапіт.
Зачитуючи Указ Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, Владика Агапіт зазначив: «Сьогодні Його Святість не втомлюється повторювати, що роль інтелігенції у державотворенні та будівництві єдиної Помісної Української Православної Церкви є надзвичайно важливою. Саме тому, починаючи з першого нагородження церковними орденами (яке відбулося 22 серпня 1998 року в Патріаршій резиденції), Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату постійно відзначає людей творчої праці за внесок у суспільний і духовний розвиток. Такими кроками Київський Патріархат заохочує до нових звершень в ім’я Бога та на благо українського народу. Він як великий Пастир і щирий християнин діє за заповітом: «Любов нехай буде нелицемірна; ненавидьте зло, прихиляйтеся до добра; будьте братолюбні один до одного з ніжністю; випереджайте один одного шанобливістю; у старанності не лінуйтесь, духом падайте; Господеві служіть; утішайтесь надією; у скорботах будьте терплячі; в молитві постійні; у потребах святих беріть участь; будьте гостинні до подорожніх» (Рим. 12: 9 – 14).
Слід пам'ятати, що для віруючої людини як державні, так і церковні нагороди є однаково цінні і важливі, вони свідчать про багаторічну, самовіддану і плідну працю в ім’я Господа, своїх ближніх і всієї України, – сказав на завершення Владика Агапіт.
У своєму слові-відповіді Анатолій Шостак сказав: «Церква – це інституція не тільки Божественна, але й суспільна. І Святійший Патріарх Філарет як Предстоятель жертовно служить усім нам. Його палка молитва, мудре слово, часом навіть схвальний жест, вчасна порада є підтримкою багатьом. АН ВО України пишається і цінує те, що він є у нас Почесним Академіком».  
Також А.Шостак згадав, як рік тому, 24 грудня 2014 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет на запрошення ректора Станіслава Ніколаєнка відвідав Національний університет біоресурсів і природокористування України. Святійший Владика взяв участь в урочистому засіданні Вченої ради університету під час якого Його Святості присвоїли звання Почесного доктора. За традицією Предстоятелю Київського Патріархату ректор університету вручив диплом та мантію почесного доктора.
Патріарх Філарет звернувся з повчальним архіпастирським словом до членів Вченої ради. Ректор університету подякував Святійшому Владиці за візит та відзначив активне пастирське і громадське служіння Патріарха Філарета на користь українського народу.
Наприкінці зустрічі Святійший Владика відзначив орденом Святителя Миколая Чудотворця ректора Національного університету біоресурсів і природокористування України Станіслава Ніколаєнка, а орденом Святого Рівноапостольного князя Володимира II ступеня нагородив проректора з навчально-наукової роботи Володимира Курила. Також Святійший Патріарх Філарет нагородив Відзнаками Предстоятеля Київського Патріархату та Благословенними Патріаршими Грамотами активних науковців та викладачів університету.           
Про цей світлий, благодатний вплив, душевну радість від спілкування, вияв доброти та любові говорять майже всі, хто його чув, чи спілкувався з Патріархом. Люди стверджують – зустрічі з Владикою незабутні, вони надихають, возвеличують, допомагають людині стати чистішою в ділах і помислах, - зазначив Анатолій Шостак.
Вручаючи нагороду, Владика Агапіт подякував особисто Анатолію Шостаку і в його особі Президенту АН ВО України М.Дубині та ректору НУБіП України С.Ніколаенку за активну благодійницьку та просвітницьку роботу. Благословив їх на подальші успіхи у державотворенні та будівництві єдиної Помісної Української Православної Церкви.
Анатолій Шостак в свою чергу щиро подякував Єпископу Вишгородському, вікарію Київської єпархії, керуючому справами Київської Патріархії - Агапіту за душевний прийом, мудрі слова і побажав йому міцного здоров’я та Божої благодаті.           
Колектив Національного університету біоресурсів і природокористування України сердечно вітає Анатолія Вікторовича з нагородженням його «Орденом святих Кирила і Мефодія» і зичить йому міцного здоров’я та нових успіхів на благо університету і України!
Детальніше: http://logos-ukraine.com.ua/project/index.php?project=piued3&id=1470 
http://nubip.edu.ua/node/12233

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook