«Чистий четвер» у науковій бібліотеці

30 листопада 2015, 9:51

Щомісяця у кожній книгозбірні країни є лише один день, коли працівники бібліотек не обслуговують користувачів,  це – санітарний день. У бібліотеці нашого університету для зручності користувачів санітарний день у філіях та у центральній бібліотеці проводять в різні дні. Так, зокрема, у центральній бібліотеці це відбувається саме в останній четвер місяця.

Водночас в університеті за наказом ректора запроваджено проведення щотижневого дня «Чистий четвер» з метою приведення об’єктів та територій університету в належний санітарно-технічний стан.

Тож, 26 листопада 2015 р. працівники бібліотеки активно долучилися до проведення «чистого четверга» у приміщеннях бібліотеки.

 Загалом, в цей день бібліотекарі здійснюють обезпилення бібліотечного фонду документів, каталожних ящиків, читацьких формулярів, чищення побутової та оргтехніки, дрібний ремонт книжок, впорядкування книжкових формулярів, ретельний догляд за кімнатними рослинами.

 Пилоочищенню підлягають книги, газети, первинні засоби зберігання документів, стелажі, шафи, полиці.

 

При цьому гігієнічну обробку як документів, так і стелажів та полиць проводять двома способами: сухим механізованим за допомогою потужного пилососу, що був придбаний для бібліотеки, та вологим способом за допомогою м’яких ганчірок, зволожених у воді.

Однак не менш важливим є приведення до ладу і прилеглої території, тож бібліотечні працівники прибрали її від опалого листя та іншого сміття.

 

Кіщак Тетяна,

директор бібліотеки

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook