Хімічне свято для студентів

19 листопада 2015 року

        18 листопада кафедрою органічної, фізичної і колоїдної хімії та хімії пестицидів агробіологічного факультету до Міжнародного дня студента було проведено хімічне свято. У ньому брали участь студенти факультетів агробіологічного факультету, захисту рослин, біотехнологій та екології, ветеринарної медицини, харчових технологій та управління якістю продукції АПК. Команди обрали оригінальні назви: «Сильні електроліти», «Енергійні глюкозки», «Хімічні квіточки», «Напружені метали».

         

        До свята завітав проректор з навчальної та виховної роботи С.М.Кваша. На початку з вступним словом до студентів звернулась в.о.завідувача кафедри Нестерова Л.О. Було відмічено, наскільки важливими є знання з хімії для майбутніх агрономів, харчовиків, ветеринарів, екологів, біотехнологів та інших спеціалістів агропромислового комплексу. Хімія може бути не тільки пізнавальною, а і яскравою, цікавою. Сергій Миколайович привітав студентів зі святом, підкреслив що такі заходи розкривають студентам світ знань з яскравої сторони і мотивують їх до навчання за обраною спеціальністю.

     Доцент кафедри Хижан О.І. представила наукову доповідь на тему «Антиоксиданти», в якій було показано речовини, що використовують в харчовій промисловості в якості антиокислювальних харчових добавок. Також у доповіді представлено результати дослідження антиоксидантної активності фенолів різної будови при окисненні біодизельного пального.
        Студентам було запропоновано хімічне шоу, з яскравими демонстраційними дослідами із запитаннями та поясненнями. Ми побачили кольорові димові хімічні коктейлі, палаючу мильну піну, викликали «дух науки».
Команди факультетів прийняли участь у хімічному конкурсі, який провів доцент Бухтіяров В.К. Студентське журі обрало переможців.

      Перемогу здобув факультет захисту рослин, біотехнологій та екології. Друге почесне місце вибороли студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК. Третє місце розділили команди факультету агробіологічного та ветеринарної медицини. Наприкінці відбулося нагородження команд почесними грамотами.

      Невимушена атмосфера, блиск в очах студентів, радість перемоги переконують нас в тому, що свято відбулося і має право на те щоб стати традиційним.


В.о. завідувача кафедри органічної, фізичної і колоїдної хімії та хімії пестицидів
Нестерова Л.О.,
доцент кафедри органічної, фізичної і колоїдної хімії та хімії пестицидів

Хижан О.І.

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook