В університеті відсвяткували День працівників сільського господарства

13 листопада 2015 року

     13 листопада в університеті відбулося урочисте засідання з нагоди святкування Дня працівників сільського господарства.

     Кожної третьої неділі листопада в нашій країні вшановують працівників агарної галузі. Роль і місце нашого університету у її розбудові надзвичайні: турбота про майбутнє, насамперед кадрове забезпечення, наголосив ректор Станіслав Ніколаєнко. Сьогодні у світі існують величезні проблеми з водою, продуктами харчування, екологією. І роль України, яка має 42 мільйони гектарів сільськогосподарських угідь як експортера аграрної продукції величезна. Не менші її перспективі і у підготовці кадрів для аграрного сектора інших країн. Так, наш університет вже має домовленості про навчання студентів з Туркменістану, В’єтнаму і т.д. Ця робота триватиме і далі.

     Привітати колектив університету з професійним святом завітав міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко. Він відмітив ключову роль аграрного сектору нашої країни. Кожен третій долар і кожна п’ята гривня до бюджету надходять якраз від реалізації його продукції. Інтерес до нашої країни у світі зумовлений великим потенціалом саме цього сектору економіки. Причому виробництво продукції в аграрному секторі України можна швидко збільшити ще вдвічі. Питання лише у фінансуванні і людських ресурсах. Тому молоді люди, які обрали для навчання НУБіП, зробили дуже правильний вибір, відмітив очільник галузі. Він подякував колективу, який, незважаючи на скрутні часи, продовжує успішно працювати.

     Україна зростає і має великі перспективи, зазначила і заступник міністра аграрної політики та продовольства Владислава Рутицька. Сьогодні ми експортуємо продукцію аграрного сектора у 190 країн світу і, по суті, є гарантом їх національної безпеки. Свою продукцію в Європу експортують 200 українських компаній. Наша країна – постачальник соняшникової олії № 1 у світі. Єдине, що хотілося б: доходити до кінцевого споживача у вигляді продукту, на якому було б написано «Вироблено в Україні».

     Гості приїхали на святкування не з пустими руками. Почесними грамотами міністерства нагороджені проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, професори В’ячеслав Ловейкін, Анатолій Бикін, Василь Костенко і доцент Наталія Герасименко.

     Голова ради роботодавців університету Валерій Адамчук як його випускник висловив велику гордість за університет, який успішно адаптується до нових вимог, стрімко розвивається. Та висловив побажання, щоб діяльність ради роботодавців не звужувалася до суто спонсорської. За час її існування ради вже чимало зроблено для наближення студента до виробництва. Зокрема, стосовно проходження практик у провідних компаніях нашої країни.

     З нагоди свята Почесними грамотами НУБіП відзначені заступник директора ННІ післядипломної освіти Віктор Пабат, завідувачі кафедр Борис Якубенко, Любов Худолій, Світлана Амеліна, заступники деканів Володимир Завгородній, Сергій Деркач, доценти Руслан Тихенко, Сергій Грищенко, Василь Хмельовський, Наталія Сілонова, старші викладачі Сергій Саяпін, Наталія Поліно, асистент Олександр Субін, завідувачі лабораторій Микола Киричок, Віра Мельник, Павло Ковтун, Микола Ковтун, головний бухгалтер Немішаєвського агротехнічного коледжу Тетяна Панасюк, працівники навчально-дослідних господарств - трактористи Іван Петренко, Юрій Гаврильченко, водій Віталій Мінка, оператор машинного доїння Оксана Дякова.

     Ще одним подарунком до Дня працівника сільського господарства стали номери, підготовані художніми колективами кафедри культурології університету.

Ірина Білоус
 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook