Делегація університету відвідала три провінції В'єтнаму

9 листопада 2015 року

     7-9 листопада делегація університету на чолі з ректором Станіславом Ніколаєнком відвідала три провінції В'єтнаму – Лангшон, Халонг та Ієнбай. Вони є найбільш цікавими для нашого вишу з точки зору продуктивного співробітництва, а саме – підготовки висококваліфікованих спеціалістів для галузей народного господарства.

 

     Ці провінції є найбільш розвиненими в аграрному плані, а тому потребують кваліфікованих спеціалістів, зокрема для лісового господарства, ведення свинарства та рибництва. Губернатор провінції Лангшон пан Куан проінформував ректора університету про економічний стан та перспективи розвитку галузей народного господарства. 
     Сторони досягли домовленості, що наш університет прийматиме в’єтнамських студентів на навчання тваринництву і рибництву. В подальшому ж цей перелік спеціальностей можна буде розширити. Слід відмітити, що в'єтнамська сторона високо цінує рівень підготовки спеціалістів в Україні.
 
     Члени делегації відвідали свинокомплекс з вирощування племінного молодняку свиней та потужне рибне підприємство з вирощування зарибку коропа, яким зарибляються ставки провінції. 
 
     Відбулася зустріч і з начальником управління з аграрних питань провінції Лангшон Лі Тан Ніян, на якій обговорили ряд питань щодо перейняття українського досвіду в'єтнамськими сільськогосподарськими підприємствами. Зокрема, вивчення і запровадження нових технологій у тваринництві та розведення осетрових видів риб.
     Також Станіслав Ніколаєнко ознайомився з підготовкою дітей у школах. Він відвідав одну із середніх шкіл м. Лангшон, де навчається біля 2,5 тисяч учнів. Директор школи розповів про систему шкільної підготовки у В'єтнамі та ознайомив з навчальним процесом. Останній триває всі 7 днів на тиждень, та ще й у дві зміни.
 
Сьогодні відбулася зустріч і конструктивна розмова з губернатором, віце-губернаторами та начальниками управлінь провінції Ієнбай, яка займає одне з провідних міць в економічному розвитку В'єтнаму. Також проведений діалог з керівництвом управлінь освіти і аграрної політики провінції Ієнбай.
 
 
 
  
 
Євген Томін,
доцент кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook