Студенти факультету тваринництва та водних біоресурсів – учасники майстер-класу виставки «ІнтерАГРО Комплекс 2015»

30 жовтня 2015 року

     Днями студенти третього курсу факультету тваринництва та водних біоресурсів разом із викладачами кафедри біології тварин Миколою Повозніковим і Володимиром Афанасенком відвідали Міжнародну виставку інноваційного агровиробництва та комплексного розвитку аграрного бізнесу «ІнтерАГРО Комплекс 2015».

      У виставці взяли участь близько 250 компаній з 10 країн світу. Увагу відвідувачів акцентовано на питаннях економічної ефективності агробізнесу за рахунок оптимізації виробничих процесів на кожному етапі.

     Відвідувачі оглянули сільськогосподарську техніку, технології, обладнання для ремонту та сервісного обслуговування, для переробки аграрної продукції, для тваринництва, системи поливу і зрошення, альтернативну біоенергетику, органічне та точне землеробство, переробку й утилізацію відходів, засоби виробництва (насіння, добрива), програмне забезпечення тощо.

     Студенти побували також на одному з представлених у бізнес-програмі «ІнтерАГРО Комплекс» майстер-класів за темою «Як підвищити ефективність свинарського бізнесу? У що інвестувати сьогодні?». На ньому виступили спікери з Данії, Німеччини, США та Іспанії. Виробники обґрунтовано розповіли, в чому перевага саме їхньої продукції. Молодь із перших вуст почула інформацію про інноваційні технології в годівлі, ветеринарії, утриманні, обладнанні, генетиці і селекції у свинарстві та про досвід їх практичного застосування.

       За темою майстер-класу виступив спеціаліст із годівлі компанії «WoodHoff» В. Ковзань. Він проаналізував показники виробництва свиней в Данії та Україні, розповів про шляхи їх підвищення, основні аспекти годівлі, що впливають на життєздатність поросят.
     Також цій тематиці був присвячений виступ ветеринарного лікаря компанії «Dosto Farm» О. Слюсаря.

     Про те, що вперше в Європі з'явилася можливість страхувати ризики, пов'язані з АЧС (африканською чумою свиней) учасникам повідав представник страхової компанії для тварин «AWB» Рисєв В. Доповідь про профілактику, виявлення, ліквідацію та біобезпеку при АЧС представив слухачам заступник директора ДНКІБШМ Бабкін М. Виступ Л. Віват з американської компанії «HOG Slat» був присвячений технології годівлі.

     Після завершення офіційної частини майстер-класу учасники продовжили спілкування, завели нові знайомства, які в подальшому допоможуть у вирішенні питань проходження практики на провідних компаніях світу або працевлаштуванні.


Дар`я Соболєва,
студентка 3 курсу факультету тваринництва
та водних біоресурсів

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook