Майбутні менеджери освіти знайомляться з мережею аграрної освіти

19 жовтня 2015 року

 Магістранти спеціальності «Управління навчальним закладом» розпочали практичне освоєння азів управлінської діяльності.

 
Так, 15 жовтня студент-магістранти 1 та 2 року навчання відвідали Державну установу «Науково-методичний центр інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності вищих навчальних закладів «Агроосвіта» (директор Тетяна Іщенко), на території якої відбулося виїзне семінарське заняття.
 
Мета зазначеної форми навчання передбачала формування основ управлінського мислення та системного бачення навчально-методичного супроводу освітнього процесу у вищих аграрних навчальних закладах.
 
Завдання семінарського заняття спрямовувалися на: ознайомлення з структурою управління ДУ «НМЦ інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності вищих навчальних закладів «Агроосвіта», її основними структурними підрозділами, технологічним арсеналом; оволодіння інформацією щодо теоретичних та технологічних розробок вітчизняних вчених найбільш актуальних проблем використання в педагогічній практиці дидактичних засобів навчання; визначення перспектив діяльності освітньої установи та впровадження сучасних дидактичних засобів навчання в практику роботи аграрних ВНЗ.
 
Студенти мали змогу практично, на основі спілкування з провідними керівниками та фахівцями установи, відчути специфіку освітньої діяльності НМЦ; ознайомитися з його навчально-методичною діяльністю; вивчити методику визначення та створення найкращих методичних засобів навчання.
 
Перша частина зустрічі пройшла в центральному офісі установи, де заступник директора ДУ «НМЦ «Агроосвіта», заступник голови Асоціації аграрних ВНЗ Микола Хоменко ознайомив студентів з діяльністю установи, з основними її проблеми та перспективами розвитку у контексті імплементації Закону України «Про вищу освіту» та передачі цілісних майнових комплексів аграрних ВНЗ у підпорядкування Міністерства освіти і науки України.
 
Другу частину заняття студенти провели безпосередньо на базі ДУ «НМЦ «Агроосвіта», з основними напрямами діяльності якої ознайомила студентів заступник директора з методичної роботи Тетяна Дудник. Зокрема, Тетяна Павлівна закцентувала увагу студентів на особливостях методичної роботи центру, на управлінській структурі методичного забезпечення установи. Так, студенти мали змогу ознайомитися з діяльністю навчально-методичного кабінету дидактичного забезпечення та ознайомитися з практикою створення електронних книг, електронних підручників, мультимедійних посібників, електронних посібників, навчальних відеофільмів, електронних версій навчальних посібників, аудіо лекцій. З таким досвідом роботи поділилась заступник керівника відділу Олена Ігнатенко.
 
Наприкінці семінару магістрантам було представлено огляд літератури, яка видається ДУ «НМЦ «Агроосвіта» та надана можливість відвідати музей народної творчості, в якому містяться експонати з усіх куточків України.
 
Підкреслимо, що зазначений захід відбувся в межах вивчення циклу дисциплін «Законодавча база навчального закладу», «Аудит і оцінювання управлінської діяльності», «Менеджмент навчального закладу» тощо.
 
Роботу студентів координували к.пед.наук,
доцент кафедри методики навчання та управління
навчальними закладами Людмила Макодзей
та аспірант кафедри Оксана Сєнчева
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook