Студент Михайло Лук’яненко – призер Всеукраїнської студентської олімпіади з грунтознавства

7 жовтня 2015 року

 На Всеукраїнській студентській олімпіаді студент агробіологічного факультету Михайло Лук’яненко виявився одним з найкращих з фундаментальної дисципліни «Грунтознавство». Що й засвідчив вручений йому диплом ІІ ступеня.

 
- Ця олімпіада - твій перший такий досвід? Чи вже брав участь в інтелектуальних змаганнях?
 
- Олімпіади та конференції для мене були добре відомі ще зі школи. А в минулому році я вже участь в цій же олімпіаді з ґрунтознавства, але тоді зайняв лише третє місце. Врахувавши помилки, цьогоріч мені вдалося досягти найвищого результату.
 
- Що спонукало взяти в ній участь? Захоплення, самореалізація чи, можливо, наполегливість викладачів?
 
- Оскільки ґрунтознавство було одним з моїх найулюбленіших предметів упродовж всього навчання, довго не вагався: такі заходи дозволяють ще раз перевірити себе, оцінити власні знання на найвищому рівні. 
 
- Будь ласка, кілька слів про керівника та обрану спеціальність…
 
- Професор Віктор Забалуєв - це та людина, яка спонукала мене до більш глибокого вивчення предмету. Адже він може перетворити звичайну лекцію на цікавий та невимушений діалог викладача і студента. Щодо спеціальності, для мене вона не стала чимось неочікуваним. Ще старшокласником вже знав, чим хочу займатися в майбутньому. Найбільш приваблювало те, що курс був насичений як лабораторними, так і польовими дослідженнями. А останні дозволяли закріпити на практиці знання, отримані на лекціях. 
 
- Чи плануєш займатися наукою і далі, навчатися в аспірантурі?
 
- Зараз, навчаючись заочно в магістратурі, працюю за спеціальністю в аграрній компанії і планую вступити в заочну аспірантуру. Адже наука для мене як спеціаліста має важливе значення. 
 
- Не поділитеся своїм рецептом успіху?
 
- Чому ж? В першу чергу потрібно мати чітку мету та любити обрану справу. Дуже важливо наполегливо працювати і правильно організовувати свій час.
 
- Дякуємо за розмову. Ще раз вітаємо з успіхом та бажаємо творчого натхнення на подальші професійні і наукові здобутки!
 
Ірина Білоус
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook