Ректорат: від кадрових та господарських питань – і до якості навчального процесу

14 вересня 2015 року

     14 вересня. Сьогодні відбувся традиційний звужений ректорат. На ньому, як і завше, розглядалися злободенні і поточні питання життя університету.

     Проректор з навчально-наукової роботи, правових та соціальних питань Володимир Курило проінформував про результати роботи комісії університету, направленої до Мукачівського аграрного коледжу для вивчення стану готовності навчального закладу до нового навчального року, і про представлення колективу нового керівника коледжу – в.о. директора Юрія Садварі.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша спинився на помітних подіях життя університету, що відбулися минулого тижня. Зокрема, говорив про нараду-семінар, який ректор Станіслав Ніколаєнко провів із завідувачами кафедр, нараду ректорату з студентським активом. Мова також йшла про підвищення відповідальності за якість навчального процесу, необхідність запровадження електронного документообігу, електронного розкладу занять: будь-який студент повинен мати його на екрані свого мобільного.
     Сергій Кваша також торкнувся питання санаторію-профілакторію. Соціальний аспект – необхідний, зазначив він, але й далі терпіти збитки від його функціонування не можна. Також інформував про візит делегації університету до Інституту рису НААН України. Приємно було почути, що, попри анексію Криму, Україна спроможна вже за два роки відновити виробництво рису на своїй материковій частині. Він повідомив і ще однуприємну новину: в змаганнях на Кубок України з перетягування канату, присвяченому Дню фізичної культури і спорту, чоловіча збірна університету виборола бронзу.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін, який і вів ректорат, торкнувся кадрових питань. Сьогодні, як зауважив він, всі документи на працевлаштування сумісників мають бути підписані, аби допустити їх до роботи. Крім того, слід розібратися зі штатним розписом та оплатою праці. Також нагадав, що 17 вересня о 1500 годині відбудеться засідання комісії з прийому до аспірантури. Ігор Ілліч торкнувся і питань, пов’язаних зосінньо-польовими роботами. До 25 вересня посівна скрізь має бути закінчена! Наразі завершили силосування. А сьогодні приступили до збирання соняшника.
     Перший проректор також наголосив на необхідності перевірки ефективності всіх існуючих в університеті лабораторій – і наукових, і виробничих, забезпечення належного стану харчування, зокрема збільшення кількості випічки.

     Проректор Валерій Іщенко повідомив про роботи в ботанічному саду університету, на Алеї слави та хід відновлення 3-го корпусу, в якому зараз, узгодивши з райСЕЗ, має розпочатися відбір проб на вміст грибків.

     Вчений секретар Оксана Барановська проінформувала про підготовку до проведення виїзного засідання ректорату університету на базі Немішаївського агротехнічного коледжу. Вона також нагадала про вимоги присвоєння вчених звань доцента і професора, порядок присвоєння яких незабаром буде змінено. Тож, як зазначив Ігор Ібатуллін, всі науково-педагогічні працівники, які відповідають нинішнім вимогам, мають прискорити процес підготовки необхідних документів, а університет – ці кандидатури підтримати.

     Голова профкому співробітників Ростислав Тарасенко спинився на питаннях виплати матеріальної допомоги, необхідності продовження практики проведення ярмарок, на яких працівники змогли б придбати ту чи іншу продукцію з НДГ університету за пільговими цінами.

     Головний бухгалтер Тетяна Кондрицька інформувала про фінансові надходження і оплату необхідного для навчального процесу, адміністрування та ремонтно-господарських робіт, стан готовності до інвентаризації. Керівник планово-фінансового відділу Тетяна Костюк – про план роботи на тиждень, фінансування санаторію-профілакторію, начальник юридичного відділу Андрій Бова – про поточні роботи. Директор ННЦ міжнародної діяльності Вадим Ткачук розповів про завдання на найближчі місяці. Стосуються вони міжнародних грантів ЄС на міжуніверситетські договори з мобільності.
    

     Радник ректора Дмитро Войтюк говорив про необхідність підвищення якості навчального процесу і нормативів підготовки, розібратися з практиками (аби вони не були суто формальними). Завідувач кафедри військової підготовки Анатолій Есаулов висловив прохання продовжити набір студентів на навчання. За його словами, є бажаючі й з інших вишів. Та й багато наших студентів, які ще не повернулися з практик з-за кордону, мають намір стати офіцерами запасу.

Валентин Обрамбальський

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook