Наука – полководець, а практика – її солдати

20 липня 2015 року

Cтуденти гуманітарно-педагогічного факультету застосовують отримані за навчальний рік знання у процесі навчально-виробничих практик. Традиційно проходження студентами освітнього ступеня «Магістр» спеціальності «Педагогіка вищої школи» та освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності «Соціальна педагогіка» виробничої науково-педагогічної та соціально-педагогічної практик – забезпечує кафедра педагогіки. На кафедрі успішно втілюють один із головних принципів навчання – зв’язок теорії і прикладної діяльності, що відображає складну діалектику підготовки майбутніх педагогів, адже це не прості, соціономічні професії пов’язані із найвищою цінністю – Людиною.  Вони вимагають ще й специфічної  практичної спрямованості майбутнього фахівця. 

 
Під час практики студенти мали змогу отримати навички педагогічної взаємодії у рамках суб’єкт-суб’єктних відносин, ознайомитись з роботою факультету, кафедри педагогіки, вищих навчальних закладів, шкіл, дошкільних і спеціальних установ для дітей з обмеженими потребами, а також соціальних служб, які надають всебічну підтримку незахищеним категоріям населення, інвалідам, пенсіонерам, дітям і молоді та усім тим, хто має проблеми із соціальною адаптацією і соціалізацією. Крім того, під час практичного навчання відпрацьовуються вміння написання тез доповідей та наукових статей, обробки результатів констатувального експерименту та підготовки презентації результатів за темою магістерського дослідження. Загалом, головною метою проходження практик є закріплення та розвиток фахових педагогічних та соціально-педагогічних вмінь, і навичок, набуття досвіду діяльності у наближених до виробничих умовах. 
 
 
Щодня по завершенню практичного навчання, окремі студенти-добровольці допомагали гуманітарно-педагогічному факультету підготувати 15-й корпус до нового навчального року. Ініціатором цієї роботи виступив декан гуманітарно-педагогічного факультету, професор Василь Шинкарук. Під його керівництвом зроблено ремонт коридору (замінено лінолеум, пофарбовано стіни й двері), ремонти в аудиторіях, на кафедрах, в кабінетах, лабораторіях членів Ради роботодавців факультету. І все це за кошти небайдужих людей, меценатів, доброчинців. Дякуємо декану, голові профкому нашого факультету О.В.Грабовському, завідувачам кафедр, коменданту корпусу та усім студентам й викладачам, які долучилися до облагородження аудиторій і місць загального користування. У цьому зв’язку варто відзначити серед студентів тих, хто були найактивніші, а саме: Юрій Безжон, Дмитрій Данюк, Віктор Пилипюк, Гліб Гульченко та інші.
 
На наше переконання практика пройшла успішно. Окрім навчальних завдань, нам студентам, вдалось здружитись, пізнати одне одного у різних життєвих ситуаціях, стати однією згуртованою командою. За це варто подякувати колективу кафедри педагогіки, особливо завідувачуР.В.Сопівник, М.Теслюк, Л.М.Маценко, В.А.Кручек, А.А.Каленському, О.В.Васюк, С.В.Виговській, М.В.Палагнюк.
 
Вітаємо усіх викладачів і студентів із вдалим завершенням навчального року! Бажаємо гарно відпочити і з новими силами включитись у роботу на благо нашої Alma-mater. 
 
Студентки гуманітарно-педагогічного факультету 
Анна Галиченко та Олена Островська
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook