Ім'я Героя України Костянтина Могилка – літаку Ан-30Б

29 серпня 2015 року

     Президент України Петро Порошенко підписав Указ про присвоєння літаку Ан-30Б імені загиблого командира екіпажу літака-розвідника, льотчика першого класу Героя України Костянтина Могилка.

     Очільник держави повідомив про це під час вчорашнього візиту до держпідприємства "Завод 410 ГА", що входить до складу ДК «Укроборонпром», коли знайомився з сучасними зразками авіаційної техніки, зокрема унікальним вітчизняним літаком Ан-178.

    «Костянтин назавжди залишиться у своїй рідній бригаді транспортної авіації. І це ще одне підтвердження того, що герої не помирають», сказав Петро Порошенко. Президент зазначив, що вірить у те, що військовослужбовці 15-ї бригади транспортної авіації, в якій служив Костянтин Могилко, своєю службою і відданістю Україні примножать славу загиблих льотчиків.
     Чоловік нашої колеги Віталіни Тарасової підполковник Костянтин Могилко був командиром екіпажу Ан-30Б Повітряних сил України, командиром ескадрильї "Блакитна стежа". Літак був збитий над Слов'янськом (Донецька обл.) 6 червня 2014 року. Про його подвиг газета «Університетський кур’єр» розповідала у номері за 26 серпня 2014 року.

Валентин Обрамбальський
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook