Вступ-2015: випускники коледжів та технікумів склали останні іспити

28 липня 2015 року

 28 липня. В університеті триває вступна кампанія. Із загальної характеристики ситуації під головуванням ректора університету Станіслава Ніколаєнка розпочалася шоденна нарада  деканів факультетів та директорів ННІ. 

 
Про хід вступу-2015 на денну форму навчання проінформував відповідальний секретар приймальної комісії Ігор Ільчук. Вчора вступники після коледжів та технікумів склали останні іспити. Приємно, що в цьому році бажання навчатися в НУБіП виявили не лише випускники наших відокремлених підрозділів, а й велика кількість представників інших вишів I-II рівнів акредитації.  За словами відповідального секретаря приймальної комісії Ігоря Ільчука, всього  їх 1734. І географія коледжів та технікумів досить широка та охоплює чи не всю країну.  На противагу попереднім рокам, нині, крім традиційних правових та економічних напрямів підготовки, їх цікавили інженерні, зокрема «Будівництво», «Транспортні технології»,  «Машинобудування», «Деревооброблювальні технології», «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» тощо. Високим відзначився конкурс і на нові ліцензовані напрями «Комп’ютерна інженерія» та «Програмна інженерія» - по 9 вступників на місце.
 
Рейтингові списки, як зазначив Ігор Ільчук, для цієї категорії вступників будуть розміщені 4 серпня на офіційному сайті університету та дошках оголошень у першому навчальному корпусі.
 
Йде до завершення прийом на освітній ступінь «Бакалавр» денної форми навчання для випускників шкіл. І хоча біля відбіркових комісій вже черг немає, щодня отримуємо близько трьохсот електронних заяв. Серед 14568 вступників  вже 2386 відмінників із старшої школи, і це при тому, що обсяг держзамовлення по університету становить 1652! Крім цього, 1468 абітурієнтів визначили НУБіП з пріоритетом №1. 
 
Вже опубліковані списки рекомендованих до зарахування в магістратуру за держзамовленням. По 30 липня включно вступники мають подати оригінали дипломів до відбіркових комісій. Накази на зарахування з’являться не пізніше 12:00 години 1 серпня. 
 
Ще триватиме до 4 серпня прийом на ОС «Магістр» (денна форма навчання) за специфічними категоріями. Тож бажаючі навчатися за спеціальностями «Педагогіка вищої школи», «Дорадництво», «Прикладна економіка», «Транспортні технології та засоби в агропромисловому комплексі», «Управління інноваційною діяльністю», «Управління навчальним закладом» можуть подати документи. 
 
Крім цього, до 10 серпня прийматимемо заяви на вступ до заочної магістратури за всіма спеціальностями, зазначив Ігор Ільчук. Чекаємо випускників коледжів та шкіл на заочну форму навчання на ОС «Бакалавр».  Терміни прийому спливають відповідно 8 та 15 серпня.
 
Також декани і директори обговорили розподіл державного замовлення бакалаврів заочної форми навчання. 
 
На завершення ректор Станіслав Ніколаєнко наголосив, що до кожного вступника маємо бути уважні. А ще – маємо запрошувати на навчання за контрактом. Тим паче, що вартість контрактної форми навчання в нашому університеті є вельми привабливою для абітурієнтів.
 
Ольга Наконечна
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook