Вступна кампанія 2015: пристрасті по магістратурі

22 липня 2015 року
22 липня. Пристрасті по магістратурі, здається закінчуються. Сьогодні іспити з англійської мови складали понад 600 потенційних магістрів, ще близько 50 – з німецької і французької. 
 
Англійську мову складали 65 юнаків і дівчат, які прагнуть досконало опанувати біржову діяльність. Але магістрами-біржовиками цьогоріч на бюджетній основі зможуть стати лише 5 осіб.
 
 
З факультету тваринництва і водних біоресурсів бажання навчатися в магістратурі виявили 89 бакалаврів, які теж складали англійську мову. На обох же, разом взятих, спеціальностях факультету за кошти держави навчатимуться 65 студентів-магістрів.
 
Ту ж саму популярну англійську складали і 103 бакалаври з факультету ветеринарної медицини. Решта, відповідно, складали німецьку чи французьку.
 
 
Знання фундаментальних і професійно-орієнтованих дисциплін демонстрували біля 400 осіб. Більш чверті з них – 115 йтимуть на спеціалізацію механізація сільськогосподарського виробництва, де загалом 65 бюджетних місць.
 
Більший конкурс на спеціальність «Організація перевезень і управління на транспорті» - на 15 бюджетних місць претендують 36 бакалаврів.
 
Вчора ж свої знання демонстрували бакалаври ННІ лісового та садово-паркового господарства. Так, на 38 бюджетних місць спеціальності «Лісове господарство» претендували 57 вступників, «Садово-паркове господарство» - на 18 місць – 39 осіб. Тільки трьом з п’ятнадцяти тих, хто претендує на продовження навчання за спеціальністю «Технологія деревообробки», усміхнеться доля.
 
Коли творча група сайту залишала 1-й навчальний корпус, де переважно і точаться вступні пристрасті за магістратурою, у об’єктив фотокамери нашого кореспондента потрапила втомлена безсонною напередодні іспиту ніччю група студентів. Але втомлена – не значить не впевнена у собі і знаннях, набутих в університеті.
 
Загалом університет має ліцензований обсяг на підготовку магістрів 2710 місць. У цьому році за державним замовленням навчатимуться 888 магістрів. 2147 вступників до магістратури беруть участь в конкурсі. 84 вже зголосилися навчатися за умов контракту.
 
Валентин Обрамбальський
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook