Викладачі університету на ІІІ Міжнародному конгресі етнодизайну

19 липня 2015 року

 Косівщину здавна вважають чарівним куточком природного ландшафту Прикарпаття, важливим духовним, культурно-мистецьким центром із багатою і славетною історією. Мабуть тому організатори ІІІ Міжнародного конгресу етнодизайну  провели карпатську секцію «Косів - 2015» саме тут.

 
Поєднати Схід і Захід, сприяти найкращим міжнародним практикам, налагодженню діалогу, обмінятися думками, презентувати творчі та наукові наробки, проекти, ділитися педагогічним досвідом викладання дисциплін культурологічного спрямування - це неповний перелік основних завдань літньої школи, в якій взяли участь викладачі НУБіП України доценти Ірина Вакулик, Тетяна Мельничук, Ярина Пузиренко
 
Координатор оргкомітету карпатської школи 2015 Микола Близнюк та співголова оргкомітету ІІІ Міжнародного конгресу етнодизайну професор Євген Антонович доклали величезних зусиль, щоб захід пройшов на високому рівні. Програма була дуже насичена і включала відвідання Косівського інституту прикладного та декоративного мистецтва Львівської національної академії мистецтв, виставки дипломних робіт, музею народної творчості Михайла Струтинського, Косівського музею народного мистецтва. Крім того, учасники школи, а в ній брали участь доктори і кандидати наук різних навчальних і наукових закладів, народні і заслужені майстри мистецтв, представники музеїв і культурно-мистецьких організацій з усіх куточків України, відвідали Коломию – Педагогічний коледж, музеї, культові споруди, а також Вижницю з найстарішим в Україні художнім навчальним закладом та цікавими музеями.
 
Особливо плідним виявилося перебування в Коломийському педагогічному коледжі. Його директор Валерій Ковтун показав гостям найкращі творчі та дипломні роботи студентів. Про високий рівень професійної підготовки фахівців свідчили традиційні художньо-мистецькі проекти, які організовано спільно з управлінням освіти і науки та туризму і культури облдержадміністрації, постійні виставки в залах Івано-Франківського краєзнавчого музею, Коломийському музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського. 
 
 
Увагу привернула світлиця, присвячена видатному педагогу, академіку Мирославу Стельмаховичу, котрий працював у цьому навчальному закладі і зробив великий внесок в упровадження до навчально-виховного процесу української етнопедагогіки, народознавства та традицій народного виховання. Саме тому так актуально звучать його слова: знаходити красу у природі, суспільстві, людських взаєминах і відтворювати її у багатогранній творчій діяльності.
 
Представниці гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України розповідали про основні напрями культурно-освітньої роботи зі студентами і можливості їх творчого розвитку, подали профорієнтаційну інформацію про університет і запросила  учнів коледжу приїхати продовжити навчання у нашому виші.
 
Під час роботи школи обговорювалися питання, пов'язані з етнодизайном, народними мистецькими традиціями, відбулися відкриті лекції, «круглі столи» з проблем етнодизайну та дизайн-освіти, майстер-класи та зустрічі з майстрами декоративно-прикладного мистецтва. Як підсумок плідної роботи, учасники отримали сертифікати, що засвідчують підвищення кваліфікації етнокультурного спрямування. 
 
Доценти Ірина Вакулик, Ярина Пузиренко
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook