Навчання майбутніх керівників проектів НДР

26 червня 2015 року

     З 22 червня в університеті оголошено перший етап конкурсного відбору проектів науково-дослідних робіт, які плануються до виконання у 2016 р. за рахунок коштів державного бюджету. Традиційно він розпочався з проведення 25 червня навчально-методичного семінару для майбутніх керівників наукових проектів. Семінар відвідало понад 70 наукових та науково-педагогічних працівників університету, зокрема директори НДІ, заступники деканів факультетів з наукової роботи, завідувачі кафедр, співробітники наукових лабораторій, представники науково-дослідної частини.

     З роз’ясненням особливостей конкурсу наукових проектів МОН України, заповнення форм і подання фундаментальних і прикладних розробок виступив начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко. Він ознайомив присутніх із структурою проекту, детально охарактеризував кожний його розділ, висвітлив основні показники та критерії оцінювання, на які в першу чергу треба звернути увагу, беручи участь у конкурсному відборі. Він підкреслив, що від рівня обґрунтованості мети, завдань, актуальності та очікуваних результатів проекту, грамотності і правильності його оформлення, доробку і підготовленості наукового колективу залежатимуть результати оцінювання незалежними експертами і висновки секцій Наукової ради МОН щодо отримання фінансування у 2016 році.

     Одночасно на семінарі було піднято питання поліпшення матеріально-технічної бази для проведення наукових досліджень. Володимир Віталійович зазначив, що, не зважаючи на наявність у структурі університету 124 наукових лабораторій, за результатами аналізу їх діяльності виявлено відсутність інтеграції між ними щодо проведення близькопрофільних досліджень, застаріла матеріально-технічна база для виконання лабораторних та експериментальних досліджень та інші проблеми, які потребують нагального вирішення шляхом оптимізації їх кількості та окреслення чітких пріоритетів і напрямів діяльності.

     Тож бажаємо цікавих ідей та оригінальних підходів до вирішення найактуальніших проблем розвитку науки!

Виктория Самсонова
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook