Ph.D. Антон Лихацький – про вступ до аспірантури та плани щодо наукових досліджень в галузі харчових технологій

19 серпня 2024 року

    Вступна компанія до аспірантури у самому розпалі, багато бажаючих подати документи приходить до приймальної комісії кожного дня (корп. 1, кімн. 59). Що очікують вступники від вступної компанії цього року? Маємо гарну можливість дізнатись у одного з вступників на спеціальність 181 «Харчові технології» Антона Лихацького.

  • Вітаємо, Антоне! Розкажіть, будь ласка, про себе.

— Народився я в місті Києві. Закінчив Гімназію №34 з поглибленим вивченням іноземних мов. Після екскурсії на завод “Оболонь” дуже зацікавився виробництвом харчових продуктів, організацією підприємницької діяльності та виробництва. Також цікавлюсь штучним інтелектом та нейромережами. Досліджую перспективи використання сучасних технологій блокчейну та розпізнавання об’єктів в контролі якості продукції. У 2020 році був запрошений в якості ментора для групи студентів на проєкт по Artificial Intelligence у Національному університеті «Львівська Політехніка».

  • Чому Ви обрали саме НУБіП України?

— Обрав НУБіП України, оскільки він є лідером серед закладів вищої освіти в Україні. Мене особливо приваблює кафедра харчових технологій, де проводяться дослідження сучасних методів управління якістю та безпекою сировини і харчових продуктів. Я бачу великі перспективи для розвитку у цьому напрямку, оскільки університет тісно співпрацює з провідними підприємствами харчової промисловості. Крім того, мене зацікавила можливість брати участь у міжнародних проєктах, які реалізуються в університеті.

  • Чим Ви займаєтесь? На якій посаді працюєте?

— Працюю на посаді старшого інженера в аутсорсинговій компанії, яка надає послуги та консультації в діджиталізації, моделювання виробничих процесів та підвищення їх ефективності. Також наша команда пропонує рішення з аналізу великих даних для прогнозування попиту, виявлення тенденцій та оптимізації виробництва. Ми допомагаємо впровадити системи комп'ютерного зору для контролю якості продукції.

  • Чи маєте спортивні здобутки? Творчі захоплення?

— У вільний час катаюсь на велосипеді та маю маленьке хоббі з ліпки полімерної глини.

  • Чому Ви обрали саме цю спеціальність?

— Спеціальність «Харчові технології» поєднує в собі мої інтереси до харчової промисловості, сучасних технологій та науки про дані. Мене турбують проблеми забезпечення населення якісними та безпечними продуктами харчування, а також оптимізація виробничих процесів. Я вважаю, що застосування сучасних методів аналізу та моделювання може значно покращити контроль якості продукції та підвищити ефективність виробництва. Особливо мене цікавлять дослідження, спрямовані на розробку ефективних методів контролю якості та безпечності харчових продуктів.

  • Чи визначились Ви у майбутньому напрямі наукових досліджень?

— Планую зосередитися на розробці інноваційних методів виявлення фальсифікації харчових продуктів на основі використання глибоких нейронних мереж. Я хотів би розробити алгоритми машинного навчання для аналізу великих даних, отриманих в результаті досліджень. Мені здається, що такі дослідження мають високу актуальність і можуть значно підвищити довіру споживачів до харчових продуктів.

  • Дякуємо за те, що приділили час та розповіли про себе. Бажаємо Вам успіхів!

 

Тимофій Корнійчук,
провідний фахівець відділу аспірантури

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook