Науково-пізнавальна екскурсія до парку «Софіївка»: нові горизонти для колективу факультету землевпорядкування

16 червня 2024 року
Тут все вражає – скелі, гроти,
Фонтани, острови і водоспади,
Алеї примхливі повороти,
Дерев і квітів зачаровані громади.
А.І. Гринюк
 Суботнього червневого ранку колектив факультету землевпорядкування здійснив науково-пізнавальну поїздку до природного дива України – Національного дендрологічного парку «Софіївка», розташованого в місті Умань, що на Черкащині. Екскурсія стала чудовою нагодою для обміну досвідом і зміцнення академічного духу колективу.
 
 Національний дендрологічний парк «Софіївка» є унікальним природним об'єктом, що поєднує багатющу флору, витончену архітектуру та мальовничі ландшафти. Ландшафтне облаштування парку оповите міфами й легендами про історію кохання й життя, що надає йому особливої чарівності. Під час екскурсії, наукові працівники дендропарку познайомили її учасників з історією створення парку, його різноманітними рослинними колекціями, а також технологіями в ландшафтному дизайні, що активно впроваджуються на території парку. Чудова природа, цікаві історичні та міфічні факти дали змогу насолодитися всією красою української землі.
 
 
 Особливу увагу було приділено обговоренню екологічних та наукових аспектів управління парком, що є важливим для освітньої і дослідницької діяльності. Цими питаннями особливо цікавилися доценти Людмила Гунько, Руслан Тихенко, Людмила Кольоси та Оксана Кустовська. Крім того, співробітники факультету мали можливість побачити на практиці, як здійснюється догляд за рідкісними видами рослин, і отримали цінні знання, які зможуть передати студентам під час освітнього процесу. Водночас, науково-педагогічних працівників кафедри геодезії та картографії – професорів Тараса Євсюкова й Івана Опенька, доцентів Олександра Шевченка і В’ячеслава Богданця зацікавили геодезичні спостереження, що регулярно здійснюються на території парку за станом і деформацією гротів.
 
 Під час поїздки також відбулася жвава дискусія щодо впровадження інноваційних методів у навчання та дослідження у сфері геодезії та землеустрою. Обговорювалися перспективи співпраці з парком «Софіївка» у рамках наукових проєктів і студентських практик.
 
 На завершення, колектив факультету висловлює щиру вдячність профспілковій організації працівників Національного університету біоресурсів і природокористування України, зокрема її керівникові Ростиславу Тарасенку, за сприяння і підтримку в організації візиту до однієї з перлин України. Поїздка була надзвичайно цікавою та насиченою, викликавши особливий інтерес та захоплення у кожного з учасників.
 Серед важких буднів українців ця поїздка стала для колективу факультету землевпорядкування джерелом натхнення, згуртованості, любові до рідного краю. Повернувшись до Університету, кожен висловлював своє захоплення від поїздки і наміри долучатися до подібних заходів у майбутньому. На наше переконання, такі пізнавальні поїздки сприяють професійному зростанню викладачів і підвищенню якості освіти.
 

 Нагадаємо, що Національний дендрологічний парк «Софіївка» є одним з найвідоміших ботанічних садів України, заснований у 1796 році, і щорічно приваблює тисячі відвідувачів з усього світу своїми неперевершеними краєвидами та науково-дослідними можливостями.

 
Ольга Тихенко,
голова профспілкової організації

факультету землевпорядкування 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook