Генеральний директор ГК «Біонорма» Ярослав Чабанюк з презентацією «Ключі до гармонії. Баланс між кар’єрою та особистим життям» для студентів факультету захисту рослин, біотехнологій та екології.

22 травня 2024 року

  15 травня 2024 року на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології генеральний директор ГК «Біонорма», доктор сільськогосподарських наук, голова Ради роботодавців Ярослав Чабанюк провів зустріч зі студентами в рамках презентації компанії на тему «Ключі до гармонії. Баланс між кар’єрою та особистим життям».

  Пан Ярослав побудував свою презентацію за допомогою ігрової навчальної платформи, використовуючи елементи вікторини, опитування та обговорення. Саме такий формат знаходить найбільш позитивний відгук у студентів, оскільки інтерактивні зустрічі набагато легші для сприйняття, крім того, це дозволяє гостю взаємодіяти, спілкуватися та обмінюватися думками зі студентами, а їм, в свою чергу, вчитися аналізувати, аргументувати свої рішення, формувати критичне мислення.

  На попередній зустрічі найцікавіше питання на думку пана Ярослава, яке задала Світлана Прилуцька, завідувач кафедри фізіології, біохімії рослин та біоенергетики й отримала за нього подарунок у вигляді фірмової парасольки з логотипом компанії звучало так: «Як все ж таки поєднувати сім’ю та кар’єру?». Можемо припустити, що саме це питання стало основою для створення презентації Ярослава, адже дійсно питання актуальне і більшість людей прагнуть тримати баланс між роботою та особистим життям, що не завжди так просто вдається зробити.
  Спікер розпочав свою презентацію з цитати Лоуренс Боссіді: «Немає нічого важливішого, ніж наймати та розвивати співробітників. Зрештою, ви робите ставку на людей, а не на стратегії». Так, якщо компанія розвиває свій персонал, вкладає в нього кошти, знання, надає персоналу комфортні умови праці та якісний відпочинок, встановлює емоційний зв'язок між керівником та командою, вона тим самим наближає свій бізнес до кращих результатів. На презентації Ярослав Чабанюк підіймав такі питання, як: чи реальна гармонія між кар'єрою та особистим життям, як бути щасливим в тому, що ми робимо і при цьому створювати щось позитивне, чому процес важливіший за результат, чого насправді найбільше бажають люди, які наслідки може мати відсутність балансу між роботою та особистим життям.

 

  Досягнення балансу між роботою та особистим життям є життєво важливим для психічного та фізичного здоров'я, тоді, як його відсутність призводить до виснаження. Цей баланс навіть не про час, тобто не тільки про розділення свого часу 50/50 між роботою та відпочинком, а більше про почуття задоволення в цих сферах свого життя. Пан Ярослав підкреслив, що лише 20% людей можуть сказати «Я маю змогу щодня робити те, що мені подобається», чому ж так відбувається? Вагомі помилки, ділиться спікер, це вважати, що у тебе є призначення на все життя, що нічого не можна змінити й не змінювати, думати, що одразу знайдеш своє, і що потрібно працювати заради високого сенсу. Коли людина сприймає роботу лише, як джерело доходу, з часом, це негативно позначиться на її самопочутті, на відносинах з родиною, друзями, зникне запал до роботи, впаде ефективність. Разом з тим, якщо керівник робить акцент на результат за будь-яку ціну, то робота в такому режимі не приносить відчуття задоволення від процесу, через це часто виникає напруга, команда забуває про відпочинок, що призводити до стресів та виснажень або, як ще кажуть «вигорання» на робочому місці. До того ж якщо процес не приносить задоволення, то і результат може не виправдати очікувань. «Запам'ятайте, робота має бути джерелом вашого якісного наповнення життя! Вона повинна захоплювати вас, бути для вас натхненням. Процес завжди важливіший за результат, процес має приносити насолоду від вашої діяльності. Проте, без якісного відпочинку, де ви зможете поповнити свої життєві ресурси, ця схема не буде працювати на повну силу!», — говорить Ярослав Чабанюк.

 

  Спікер багато ділився порадами з власного досвіду, своїм баченням, цінностями, розповідав, як в компанії побудована робота і відпочинок, наголосив, що особливо слідкує за тим, аби співробітники отримували нові знання та подорожували, наповнювалися позитивними емоціями, мали обов'язкову підзарядку й перезапуск, оновлювали свої сили. Студенти неймовірно зацікавилися таким форматом зустрічі, адже завжди захоплююче отримувати різносторонню інформацію, яка стосується не лише дієвих кроків на шляху до професійного зростання, а й того, що допоможе свідомо підходити до вибору роботи, сфери діяльності, отримати команду мрії, щасливу особистість, налагодити відношення середині сімейного кола, а також в цілому насолоджуватися життям. 
  Щиро вдячні компанії «Біонорма» та пану Ярославу за можливість для наших студентів отримувати стільки корисної та практичної інформації з вашого життєвого та професійного досвіду. Зустріч пройшла, як завжди, на високому рівні! Раді бачити вашу команду в стінах нашого університету, особливо на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології!

Наталія Батрак

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook