«Пам’ятаємо, перемагаємо»: виховна година зі студентами-першокурсниками спеціальності «Професійна освіта»

8 травня 2024, 11:34

8 травня Україна відзначає День пам’яті та примирення, вшановуючи пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, та всіх жертв Другої світової війни. Цей день уособлює героїзм, силу духу, ратну працю й вічну скорботу за мільйонами нерозквітлих українських доль, нездійсненних мрій і задумів. На жаль, і сьогодні Україна змушена зі зброєю в руках боротися за свою незалежність та територіальну цілісність.

 

Саме цій темі була присвячена виховна година зі студентами-першокурсниками спеціальності «Професійна освіта», на якій студент Роман Лещенко, підготувавши змістовну доповідь, акцентував увагу на тому, що День пам’яті та примирення символізує не успіх переможців над переможеними, а пересторогу, що диктатори завжди намагаються задовольнити імперські амбіції агресією, силою, зброєю та ультиматумами.

 

Результатом будь-якої війни має бути не культ перемоги, а вміння цінувати мир, самовіддано захищати його всіма розумними засобами.

Ми маємо пам’ятати, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна, коли агресора зупинили спільними зусиллями об'єднані нації. Той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими і є запорукою неминучості нашої перемоги сьогодні.

 

Староста групи ПО-23001б
Марія Волошин

Наставник групи
Світлана Виговська

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook