Великодній воркшоп студентів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК: «Місце для доброти завжди в нашому серці»

3 травня 2024 року
  Серед традиційних свят в українській культурі є свято Великодня. Воно вважається найсвітлішим, найважливішим святом весни й пов’язують його з Воскресінням Христовим, яке розкриває радість перемоги Божого Сина над смертю й вічним забуттям. У Воскресінні християни вбачають підтвердження життя після смерті, що і є основним змістом святкування. Українці ретельно готуються до цього дня.

  «Великдень святкують у всьому світі. Назвати цей день буденним святом було б неправильно, адже воно вважається культовою подією світової історії і головним днем у році для всіх православних християн. Кожен, хто шанує це свято, отримує надію на порятунок, адже Воскрес Христос. Світле Воскресіння прийнято наповнювати добрими справами, чимало обрядів і традицій в Україні пов'язане з ним.
  Для українців Великдень – це не тільки різнокольорові писанки і смачна паска. Це особливе свято, коли слідують традиціям і вірять у диво. Тож віримо в диво попри тяжкий для країни і всіх нас час, ми не повинні відходити від прадавніх християнських традицій, народних звичаїв і обрядів. Адже саме в складні часи віра й надія стали для всіх нас міцною опорою в боротьбі за перемогу над ворогом і наше майбутнє під мирним небом України» – звернулась до студентів декан Лариса Баль-Прилипко.

  

  У кожного сьогодні є можливість подарувати свято дітям, які втратили найдорожче внаслідок війни – своїх батьків. В наших силах спільно хоч трохи полегшити такі втрати, підтримати маленьких українців і показати, що ми, дорослі, поруч.  Для цього студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК долучились до акції «Великоднє диво: зробіть подарунок дітям-сиротам».

  Студентка 3 курсу Аліна Степова, обґрунтувала такий благодійний напрям: «Я думаю, у більшості людей перед такими великими, як Великдень, наприклад, у житті є період метушні. І саме в цей час ми забуваємо про тих, кого, здавалося б, не можна було б забути. Так трапляється часто, але точно не цього року. Ми взяли собі за мету порадувати діток, позбавлених батьківською увагою, смачною великодньою випічкою та своєю увагою. Для цього ми випекли 250! дуже красивих і надзвичайно смачних пасочок».

  Завдяки гарній командній роботі справились швидко та отримали якісний результат своєї праці.

  А вже у «чистий четвер» команда Студентського сенату факультету відвідала Київський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Отчий дім», який розташований у с. Святопетрівське, Києво-Святошинського району аби подарувати дітям те мінімальне тепло та настрій, яких їм так не вистачає. «Отчий дім»» працює з дітьми-сиротами, безпритульними дітьми, дітьми позбавленими батьківської опіки, та дітьми, що постраждали внаслідок військових дій на Донбасі.

     Маленькі мешканці закладу «Отчий дім» були надзвичайно задоволеними та отримали безліч уваги від студентів.

Працюємо, навчаємось, крокуємо разом до перемоги!

Мирного неба над головою!

Слава Україні!

 

Лариса Баль-Прилипко,
декан факультету харчових технологій
та управління якістю продукції АПК

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook