ПРОВЕДЕНО ВИЇЗНЕ ЗАНЯТТЯ З ДИСЦИПЛІНИ «ВЕТЕРИНАРНІ ПРЕВЕНТИВНІ ТЕХНОЛОГІЇ НЕЗАРАЗНИХ ХВОРОБ ЕКЗОТИЧНИХ І ХУТРОВИХ ЗВІРІВ» НА БАЗІ ВЕТЕРИНАРНОГО ШПИТАЛЮ GENESIS

24 квітня 2024 року

   Лікування екзотичних тварин являється однією з граней роботи лікаря ветеринарної медицини. Щоб ближче познайомити студентів з особливостями роботи лікаря екзотолога викладачі ветеринарного факультету НУБіП України, доцент кафедри терапії і клінічної діагностики Палюх Т.А. та доцент кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка Куліда М.А, провели практичні заняття з дисципліни «Ветеринарні превентивні технології незаразних хвороб екзотичних і хутрових звірів» для студентів 6 курсу на базі ветеринарного шпиталю Genesis.

 
   Студенти ознайомились з основними відділеннями шпиталю і сучасним обладнанням. Genesis ‒ це ветеринарна клініка закритого циклу, в якій є всі інструменти та сучасне обладнання для дослідження, діагностики та лікування тварин. Всі послуги надаються в одному місці (починаючи від терапевтичного прийому і закінчуючи прийомом вузькопрофільних спеціалістів та проведенням ургентних хірургічних втручань). Шпиталь надає широкий спектр лабораторних досліджень; УЗД органів та тканин; цифровий рентген; кардіологічні; офтальмологічні; ортопедичні; стоматологічні послуги. хірургічні втручання різного ступеня складності; послуги з вакцинації та чипування тварин; профілактичні огляди та диспансеризація. 
 
 
   Лікарі ветеринарної медицини шпиталю мають багатий практичний досвід роботи в українській ветеринарній індустрії та постійно підвищують свою кваліфікацію на міжнародних форумах та майстер-класах. Вони проводять діагностику та лікування відповідно до міжнародних ветеринарних стандартів, дотримуючись принципів доказової медицини.
   Шпиталь зосереджений на використанні передових технологій для поліпшення лікування домашніх улюбленців, зокрема сучасних технологій 3D-моделювання. Лікар-ортопед створює індивідуальні імпланти для тварин, які зазнали втрати частини своїх кінцівок, використовуючи сучасні технології 3D-моделювання. Імпланти, які лікар розробляє самостійно, друкуються з використанням сертифікованих матеріалів на титановому 3D-принтері. Це дозволяє швидко повернути тваринам їх здатність до пересування та покращити їх якість життя.
 
   Відділ для лікування екзотичних тварин у ветеринарному шпиталі є дуже важливим компонентом ветеринарної медицини, оскільки це дозволяє забезпечити ефективну та якісну медичну допомогу максимальній кількості пацієнтів. Лікарі шпиталю ведуть прийом гризунів та зайцеподібних, рептилій, птахів та дрібних хижих ссавців.
   Відділ для лікування екзотичних тварин у ветеринарному шпиталі оснащений спеціалізованим обладнанням, що дозволяє проводити необхідні процедури та дослідження для лікування. 
Перелік досліджень, які можна провести на базі шпиталю для екзотичних тварин:
– біохімічний аналіз крові, загальний аналіз крові, електролітний баланс
– цитологічні дослідження, копрологічні дослідження (в тому числі аналіз на криптоспоридій), загальний аналіз сечі, нефрологічний аналіз сечі
– бактеріологічні долслідження, швидкі посіви на грибкові інфекції
– УЗД черевної, грудної порожнини, ЕХО серця для дрібних тварин
– Рентгенологічні дослідження (у тому числі з контрастними речовинами).
 
 
   Відділ для лікування екзотичних тварин у ветеринарному шпиталі Genesis пристосований до потреб екзотичних тварин, що дозволяє забезпечити їм комфортне та безпечне оточення. Враховуючи, що більшість пацієнтів цього відділу вважаються тваринами-жертвами, спеціалісти обладнали окремі хірургії для них, а також стаціонар, щоб пацієнти не відчували шум та запах хижих тварин.
   Цікаві та пізнавальні лекції прочитали студентам спеціалісти ветеринарного шпиталю Genesis: лікар ветеринарної медицини Шабульдо Катерина Владиславівна автор першого українського курсу з анестезії та інтенсивної терапії гризунів та зайцеподібних. ЇЇ вузькопрофільна спеціалізація ‒ лікування гризунів та зайцеподібних, а також інших екзотичних ссавців таких як їжаки, сурикати, тхори, рукокрилі, опосуми та інші
та співзасновник виставок терраріумних тварин, лікар ветеринарної медицини Черненко Ася Валеріївна, яка веде прийом, хірургію та повну консультацію щодо утримання екзотичних пацієнтів: рептилій, гризунів та зайцеподібних, тхорів, їжаків, а також птахів. 
   Під час заняття студенти освоїли особливості прийому, підходи до діагностики і сучасні методи лікування екзотичних тварин, познайомились із значним практичним досвідом лікування екзотичних тварин накопиченим лікарями ветеринарного шпиталю Genesis.
 
 
 
   «Genesis» – інноваційна клініка ветеринарної медицини, яка об’єднала висококваліфікованих професіоналів в спільній місії: розвивати ветеринарну медицину в Україні на найвищому рівні діагностики та лікування, що стане основою швидкого одужання тварин.
   Щиро дякуємо керівництву ветеринарного шпиталю Genesis і особисто Шабульдо Катерині та Черненко Асі за співпрацю.
Доцент кафедри терапії і клінічної діагностики Тетяна Палюх
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook