Зустріч із роботодавцями

25 квітня 2024 року

Місією Національного університету біоресурсів і природокористування України є створення, систематизація, зберігання і поширення сучасних наукових знань для покращення якості життя людей; підготовка фахівців європейського і світового рівня, інтелектуального та особистісного розвитку. У Статуті університету наголошено на спрямованості зусиль на наукове забезпечення освітнього процесу, ефективний розвиток національної економіки, підвищенні конкурентоспроможності вітчизняної освіти, інтеграції системи української освіти в європейський освітній простір.

Вирішення усіх окреслених проблем та виконання поставлених завдань є можливим тільки у тісній співпраці із роботодавцями, які є прямими стейкхолдерами – тобто мають легітимний інтерес у діяльності університету, певною мірою залежать від неї та можуть впливати на її діяльність.

На гуманітарно-педагогічному факультеті НУБіП України чітко організована робота Ради роботодавців; роботодавці кафедри педагогіки об’єднано у Клуб аграрного та освітньо-наукового консалтингу.

Днями відбулася зустріч представників гуманітарно-педагогічного факультету із роботодавцями: було запрошено членів Ради роботодавців, завідувачів кафедр, гарантів освітньо-професійних та освітньо-наукових програм, здобувачів освіти. На зустрічі були присутні декан гуманітарно-педагогічного факультету, канд.філос.наук, доцент Інна Савицька, яка звернулась до присутніх із вітальним словом, висловила подяку стейкхолдерам за багаторічну та плідну співпрацю, зацікавленість у якості та рівні підготовки випускників факультету, сподівання на ефективну діяльність у плані обговорення, внесення пропозицій у розробку освітніх програм та навчальних планів в межах спеціальностей факультету; також присутніх привітав заступник декана, докт.пед.наук, доцент Ігор Буцик, який наголосив на доцільності проведення всіх видів практик на підприємствах, що є потенційними для працевлаштування здобувачів вищої освіти, подякував за участь у проведенні лекційних, практичних та семінарських занять.

Від роботодавців слово мали Віталія Полякова – голова ради роботодавців гуманітарно-педагогічного факультету НУБІП України, директор гімназії №109 ім. Т. Г. Шевченка Печерського району м. Києва; керівник департаменту товарів для населення компанії БТУ-ЦЕНТР Роман Бабкович; канд. філол. наук, доцент Відокремленого структурного підрозділу «Бережанський фаховий коледж НУБіП України» Світлана Пилипишин, Андрій Януш, офіційний представник компанії STELA в Україні та інш., які взяли участь в обговоренні сучасних освітніх проблем, новітніх підходів до викладання, надали пропозиції до навчальних планів та освітньо-професійних програм, надали схвальні відгуки про рівень і якість підготовки спеціалістів в університеті, рекомендації стосовно відкриття та удосконалення лабораторій.

Участь в обговорені взяли завідувачі кафедр: Руслан Сопівник, докт.пед наук, професор, завідувач кафедри педагогіки; Ірина Сопівник, докт.пед.наук, доцент, завідувач кафедри соціальної роботи та реабілітації; Сергій Кубіцький,кандидат педагогічних наук, професор, завідувач кафедри управління та освітніх технологій та інші.

Зустріч пройшла у теплій доброзичливій атмосфері, сприяла виробленню конструктивних рішень та окресленню шляхів подальшої співпраці. Такі зустрічі сприяють налагодженню комунікації між університетом, студентами та бізнес-середовищем.

 

Лідія Чередник,
старший викладач кафедри педагогіки

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook