Науково-методичний напрям діяльності Інституту
 •	розробка робочих навчальних планів та програм для підготовки фахівців напрямів «харчова технологія та інженерія»  і «якість, стандартизація і сертифікація»;
•	участь у ліцензійній та акредитаційній експертизах напрямів «Якість, стандартизація та сертифікація» за спеціальністю 7.000001 кваліфікації 2419.2 та за спеціальністю 8.000001 кваліфікації 1238 ;  8.091707 «Технологія зберігання, консервування та переробки м’яса» та 8.091708 «Технологія зберігання, консервування та переробки риби і морепродуктів»;
•	організація семінарів і конференцій з питань науково-методичного забезпечення навчального процесу підготовки фахівців ОКР «Бакалавр» і «Магістр» вищезазначених спеціальностей;
•	розширення сфери співпраці з національними органами сертифікацій, зокрема, TUV Rheinland InterCert, Bureau Veritas;
•	реалізація співпраці з Інститутом післядипломної освіти для підготовки науково-викладацького складу НУБіП України з питань технічного регулювання у сфері якості і безпечності продовольчої сировини та продуктів харчування, стандартизації харчових технологій;
•	надання методичної допомоги іншим навчальним структурним підрозділам університету у підготовці молодших спеціалістів та фахівців робочих спеціальностей, підвищення кваліфікації спеціалістів підприємств харчової та переробної галузі АПК;
інноваційний: впровадження у виробництво теоретичних та практичних результатів наукових досліджень у сфері розробки новітніх технологій  по розширенню асортименту і підвищення біологічної цінності харчових продуктів