Підготовка до акредитації 2024-2025 н.р. у фокусі наради із гарантами освітніх програм та заступниками деканів факультетів і директорів ННІ з навчальної роботи

11 квітня 2024 року
  11 квітня відбулася нарада із заступниками деканів факультетів і директорів ННІ з навчальної роботи та гарантами тих освітніх програм, які підлягають акредитації у 2024-2025 н.р. Відкриваючи засідання, ректор Станіслав Ніколаєнко закцентував, що університет входить до числа лідерів в країні за кількістю та якістю проведених акредитацій, практично відсутні умовні акредитації. Він подякував за плідну роботу гарантів освітніх програм та поставив завдання на майбутній період.

  Проректор з науково-педагогічної роботи Оксана Тонха акцентувала увагу присутніх на тому, що НУБіП України успішно акредитував за цей час спільно зі своїми структурними підрозділами 101 освітню програму. Далі Оксана Леонідівна ознайомила присутніх із станом підготовки відомостей самоаналізу за майже 60 освітніми програмами. Окремим гарантам було рекомендовано активізувати роботу в цьому напрямку.

  Проректор зазначила, що існує низка можливостей зменшення кількості акредитаційних зустрічей, у тому числі проведення спільної акредитації декількох освітніх програм, які функціонують в межах однієї спеціальності. Розом з тим, окремі освітні програми, за нагальної потреби, зможуть продовжити термін дії чинного на сьогодні акредитаційного сертифікату в МОН України.
  Далі вона акцентувала увагу присутніх на листі НАЗЯВО від 13.03.2024 р. № 489, згідно з яким істотно обмежено можливість ЗВО проходити акредитацію за спрощеною процедурою.
  Про стан оновлення навчальних планів та освітніх програм на 2024 рік вступу доповіла заступник начальника навчального відділу Олена Колеснікова. Співдоповідачами з цього питання стали гаранти освітніх програм Наталія Гречаник, Віктор Забалуєв та Тамара Гуренко. Вони ознайомили присутніх з основними напрямками удосконалення своїх освітніх програм для вступників 2024 року.

 

  Завідувач навчально-методичного відділу Лариса Кліх ознайомила присутніх з типовими рекомендаціями експертних груп та галузевих експертних рад щодо підвищення якості освітніх програм бакалаврату та магістратури, які проходили процедуру акредитації в осінньому та весняному семестрах 2023-2024 н.р. В межах обговорення зазначених рекомендацій гарантам було запропоновано окремі шляхи підвищення якості реалізації освітніх програм.
  Начальник начального відділу Ярослав Рудик проінформував присутніх про особливості розміщення робочих програм навчальних дисциплін та їх силабусів на сайтах кафедр у травні-червні 2024 року у рамках підготовки до нового навчального року.

 

  Попереду – завершальний етап підготовки до майбутніх акредитацій. Бажаємо гарантам успішного формування відомостей самоаналізу та швидкого отримання акредитаційних сертифікатів!

Лариса Кліх,
завідувач навчально-методичного відділу

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook