Ніжинський фаховий коледж НУБіП України обрав виборних представників, які будуть брати участь у виборах ректора університету

11 квітня 2024 року
  10 квітня 2024 року у Ніжинському фаховому коледжі НУБіП України відбулися загальні збори студентського колективу та штатних працівників коледжу, які не є педагогічними працівниками, щодо виборів ректора Національного університету біоресурсів і природокористування України, на яких був присутній представник організаційного комітету з виборів ректора університету, декан факультету конструювання та дизайну НУБіП України, кандидат технічних наук, доцент Зіновій Ружило.
  Зазначив, що наказом № 48-к-24 від 07 березня 2024 року та відповідною публікацією на веб-сайті Міністерство освіти і науки України оголосило конкурс на заміщення посади ректора Національного університету біоресурсів і природокористування України. Згідно цих документів вибори ректора університету відбудуться 28 травня 2024 року.
  Відповідно до вимог Закону України «Про вищу освіту» від 01.07.2014 № 1556, Методичних рекомендацій щодо особливостей виборчої системи та порядку обрання керівника закладу вищої освіти, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 05.12.2014 № 726, Статуту НУБіП України, ректор університету обирається шляхом таємного голосування штатних наукових, науково-педагогічних, педагогічних працівників та виборних представників Університету та відокремлених підрозділів.
  Виборам ректора передує процедура обрання виборних представників в Університеті та відокремлених підрозділах.
  Анна Шостка, голова студентської ради коледжу, яка була обрана головою Зборів студентів, поінформувала присутніх щодо доведеної квоти представників студентського колективу для участі у виборах ректора, складу студентської дільничної виборчої комісії у складі 5 осіб та списку представників із числа студентів для участі у виборах ректора Національного університету біоресурсів і природокористування України у кількості 13 осіб.
  Вибори представників із числа студентів відбулися шляхом таємного голосування за списком (пакетною формою), форма голосування була одноголосно обрана на Зборах. Після завершення підрахунку голосів відкрито та публічно були оголошені офіційні результати виборів, щоб забезпечити прозорість та визнання волевиявлення студентства.
 
  
  На зборах трудового колективу штатних працівників коледжу, які не є педагогічними працівниками, головою було обрано провідного юрисконсульта Олександра Гусєва. Шляхом таємного голосування, згідно з визначеною квотою, обрали представників для участі у виборах ректора університету у кількості 5 осіб. Лічильна комісія, обрана під час зборів у кількості 3 осіб, забезпечила процедуру голосування та передала відповідні протоколи до Організаційного комітету. Збори та голосування відбувалися організовано та відкрито в атмосфері доброзичливості.
 
 
Тетяна Шеїн,

голова дільничної виборчої комісії 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook