Рівненський фаховий коледж обрав виборних представників, які будуть брати участь у виборах ректора НУБіП України

9 квітня 2024 року
  09 квітня 2024 року у ВСП «Рівненський фаховий коледж НУБіП України» відбулися збори студентського колективу.
  На засіданні загальних зборів виступив Олександр Санченко, начальник відділу регіонального розвитку, координації діяльності ВСП, дистанційної освіти та заочного навчання НУБіП України, який зазначив, що наказом №48-к-24 від 07 березня 2024 р. та відповідною публікацією на веб-сайті Міністерство освіти і науки України оголосило конкурс на заміщення посади ректора Національного університету біоресурсів і природокористування України. Згідно цих документів вибори ректора університету відбудуться 28.05.2024.
  Відповідно до вимог Закону України «Про вищу освіту» від 01.07.2014 № 1556, Методичних рекомендацій щодо особливостей виборчої системи та порядку обрання керівника закладу вищої освіти, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 05.12.2014 № 726, Статуту НУБіП України, ректор університету обирається шляхом таємного голосування штатних наукових, науково-педагогічних, педагогічних працівників та виборних представників Університету та відокремлених підрозділів.
  Виборам ректора передує процедура обрання виборних представників в Університеті та відокремлених підрозділах.
  Головою зборів було обрано Дарину Макарчук, голову студентської ради коледжу, яка оголосила доведену квоту представників студентського колективу для участі у виборах ректора, склад студентської дільничної виборчої комісії у складі семи осіб та список представників з числа студентів для участі у виборах ректора Національного університету біоресурсів і природокористування України у кількості 33 особи. За цими пунктами відбулося голосування на зборах.
 
  Вибори представників з числа студентів для участі у виборах ректора Національного університету біоресурсів і природокористування України у кількості 33 особи відбулися шляхом таємного голосування за списком (пакетною формою), форма голосування була одноголосно обрана на зборах. Кількість голосів, відданих за список кандидатів, становила 96,5 %.
 
 
  Також в цей день відбулися збори трудового колективу штатних працівників коледжу, які не є науковими, науково-педагогічними і педагогічними працівниками.
  Для обрання ректора Університету голова зборів Сергій Ковальчук запропонував включити до складу виборців шість осіб з числа не педагогічних працівників коледжу. Надалі відбулося голосування і оголошення результатів голосування. Таємне голосування проходило за пакетною формою (за списком). Кількість голосів, відданих за список кандидатів, становила 95,7 %.
 
  Вище зазначені заходи пройшли у відповідності до нормативних документів та організовано.
 

Любов Протасевич 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook