Нова дисципліна за вибором студента «Крафтове виробництво продуктів з рослинної сировини»

8 квітня 2024 року
  Сьогодні для того, щоб успішно вести бізнес необхідно застосовувати креативні підходи, використовувати оригінальні рішення, велику увагу приділяти якості продукції. Усе це притаманно крафтовим технологіям, які використовують індивідуальний підхід та увагу до деталей виробництва з метою створення оригінальних продуктів, які зацікавлять споживачів. Цим і можна пояснити таку зацікавленість студентами 4 курсу агробіологічного факультету новою дисципліною за вибором «Крафтове виробництво продуктів з рослинної сировини». Бажання вивчати цю дисципліну виявила аж 8 груп студентів. Перший модуль, який читав доцент кафедри Сергій Гунько включав в себе крафтові технології переробки зерна, зокрема виробництво солоду, рослинного молока та макаронних виробів.

  Студенти на парах не лише ознайомилися із теоретичними питаннями, але і виготовили власними руками солод з двох сортів ячменю пройшовши увесь шлях від підготовки сировини, її миття, дезинфекції до отримання готового продукту та його дегустації.

  Другою крафтовою технологією, яку освоїли студенти була технологія виготовлення соєвого молока, яке у світі за обсягами виробництва займає перше місце серед рослинного і становить 7,3 млрд. доларів. Студенти ознайомилися із тонкощами виробництва та власноруч виготовили і продегустували не лише соєве молоко, але і продукт його переробки  – сир тофу.

  

  Остання крафтова технологія яку опанували студенти була технологія виготовлення макаронних виробів. Використавши стандартну технологію виробництва, студенти креативно підійшли до питання використання різноманітних добавок, що вплинуло, як на колір виробів так і на їх смак.

 

  

  Наразі перший модуль завершено і доцент кафедри Оксана Завадська розпочала знайомити студентів із крафтовими технологіями переробки плодоовочевої сировини.

  Сподіваємося, що студенти не пожалкують, що долучилися до вивчення цієї нової дисципліни і надалі бажаючих її вивчати буде не менше. 

Сергій Гунько,
доцент кафедри
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook