Вебінар-підготовка до НМТ з історії України як дієвий інструмент профорієнтаційної роботи кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

8 квітня 2024 року
  Під час весняних шкільних канікул викладачі кафедри міжнародних відносин і суспільних наук гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України з 26 до 29 березня 2024 р. у рамках профорієнтаційних заходів та роботи клубу «Міжнародні молодіжні студії» провели черговий вебінар із підготовки до НМТ з історії України.
  Інформацію щодо роботи вебінару було розміщено у соціальних мережах fb, instagam, tik-tok та месенджерах тг і vb, що дозволило взяти участь у заході всім охочим. Понад 30 осіб долучалися під час кожної зустрічі. Слід зазначити, що це умовна цифра, тому що з одного пристрою підключалися декілька чоловік, зокрема і батьки школярів. Серед них – учні Київської гімназії №48, Еколого-природничого ліцею №116 м. Києва, Новосілківського ліцею «Ерудит» (Київська область), Оржицької ЗОШ імені І.Я. Франка (Полтавська область), Тальнівської ЗОШ №2 (Черкаська область), Жашківського ліцею №5 (Черкаська область), Бершадської ЗОШ №2 (Вінницька область), Бершадського ліцею (Вінницька область), Боярського фахового коледжу НУБіП України та ін.
 Взявши до уваги побажання, висловлені під час попередніх зустрічей, та врахувавши опрацьовані результати проведеного онлайн-опитування, було підготовлено 4 основні теми з НМТ, які викладачі кафедри висвітили на платформі Zoom. У перший день роботи вебінару доцент кафедри Наталія Шевченко спрезентувала спеціальність «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», а доцент кафедри Людмила Лановюк надала поради щодо питань, які можуть бути представлені на НМТ, а також проконсультувала з теми «Україна у ХІХ ст.». Ця тема насичена різноманітними подіями і явищами, представлена численними суспільно-політичними рухами і відомими персоналіями.
     
     
  На другий день роботи вебінару його учасників привітала й завідувач кафедри Вікторія Хвіст. Доцент Олена Кропивко яскраво деталізувала питання з теми «Україна у Другій світовій війні», виділивши основні битви, охарактеризувавши радянський та національний рухи опору, розкрила особливості нацистського окупаційного режиму, виокремила наслідки цієї трагедії для України.
     
     
  Особливу увагу привернуло заняття проведене доцентом Людмилою Радченко щодо лайфхаків, які полегшують процес запам’ятовування величезного масиву матеріалу з історії України.
  Завершив цикл зустрічей темою «Західноукраїнські землі у кін. XVIII – ХІХ ст.» доцент кафедри Богдан Грушецький, який охарактеризував становище західноукраїнських земель – Галичини, Буковини та Закарпаття – у складі держав, які ними володіли.
     
     
     
     
  Консультанти підійшли творчо до діалогу з вищевказаних тем, використавши карти, фото і відеоматеріали, акцентуючи увагу саме на тих базових аспектах, які включені до програми з історії України. У підсумку, проведений захід показав свою ефективність і разом із тим дозволив ознайомити зацікавлених учасників із перспективами навчання на спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії». Скориставшись нагодою, кафедра міжнародних відноси і суспільних наук запросила усіх охочих відвідати День відкритих дверей в університеті.
 
 
 
Людмила Лановюк,

доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook