Відбувся сеанс одночасної гри в шахи на факультеті землевпорядкування

2 квітня 2024, 9:20
Факультет землевпорядкування

 Люблю шахи насамперед тому, що це заняття благородне.
Шахи на відміну від дипломатії не визнають таємних ходів,
у них — все на шахівниці, це царство логіки, справжньої, чесної логіки.
Хозе Рауль Капабланка

   

 

       Шахи – цікава, захоплююча і корисна гра, яка розвиває логічне та аналітичне, творче і абстрактне мислення, яка тренує витривалість і вміння мислити на перспективу, планувати і вибудовувати план дій заздалегідь. Традиційно з метою популяризації цієї гри на факультеті землевпорядкування доцентом кафедри геодезії та картографії В'ячеславом Богданцем проводиться сеанс одночасної гри в шахи, цього року він відбувся 28 березня 2024 року.


     8 студентів водночас протистояли В’ячеславові Анатолійовичу - багатократному призеру університетських змагань, який має багаторічний досвід участі у різноманітних міських, всеукраїнських та міжнародних змаганнях, а також тренерської роботи, який почергово робив ходи на 8 дошках, граючи ці партії одночасно проти вісьмох студентів.


     Спостерігати за учасниками сеансу було захоплююче - кожен рух фігури був обдуманим та прорахованим. До глядачів долучився і декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков, також поціновувач і знавець давньої гри. Учасники прагнули довести свою майстерність та витримку. Всі партії після години гри завершились перемогою сеансера.


     Сеанс одночасної гри в шахи на факультеті землевпорядкування став не лише захоплюючим спортивним заходом, а й можливістю для студентів з користю провести час після занять, розвинути свої логічні та стратегічні навички, зіграти у захоплюючу гру разом з друзями та колегами.

Інна Чеботарьова,
старший лаборант кафедри геодезії та картографії

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook