ІНТЕРВ'Ю З ОЛЕКСАНДРОМ ШЕХОВЦЕВИМ: МРІЮ ВИРОЩУВАТИ РИБУ

2 квітня 2024, 20:27

                Ми шукаємо талановиту молодь, яка мріє свою майбутню професію пов'язати з галузями тваринництва та рибництва, щоб на столі в українців були якісні харчові продукти – риба, м'ясо, молоко, мед. Олександр Шеховцев, абітурієнт з Київщини, випускник ОЗО «Немішаєвський ліцей № 2» пов'язує майбутню професію з забезпеченням українців цінним білковим продуктом – рибою і тому обирає спеціальність 207 «Водні біоресурси та аквакультура».

 

·                  Давайте знайомитись. Розкажіть будь ласка про себе.

Олександр Шеховцев, народився в смт. Немішаїво, Київської області. Наразі я закінчую ОЗО "Немішаївський ліцей N°2" і переді мною стало питання чим я хочу займатись, що мені цікаво, яку професію обрати? З дитинства я люблю природу, люблю водойми – річку, озеро, захоплююсь рибалкою. А от як виростити гарного коропа, амура, лина і, навіть, креветку не знаю. Які умови до утримання вимагають різні види риб, чим живляться, як швидко ростуть цього також не знаю.

·                 Як познайомилися з університетом і чому обрали НУБіП?

Багато продивлявся в інтернеті різних професій, цікавився який навчальний заклад обрати, щоб майбутня професія була цікавою перш за все мені. Моя тітонька, знаючи мої вподобання, порадила НУБіП України, бо у них у школі проводять профорієнтацію викладачі кафедри гідробіології та іхтіології факультету тваринництва та водних біоресурсів, НУБІП України. Переглянув сайт університету, знайшов багато цікавої інформації про університет, про програми навчання, про майбутню професію і зареєструвався на День відкритих дверей. Навчальні аудиторії і лабораторії, потужна матеріально-технічна база, звернення декана, висококваліфікований викладацький склад, приємна атмосфера – це все остаточно переконало мене у правильному виборі вузу, факультету і спеціальності "Водні біоресурси та аквакультура".

·                 Олександре, що Вам найбільше сподобалося при відвідуванні унівеситету?

Звісно, це розташування навчального закладу в затишному «Голосієво», чудовий ландшафтний парк, навчальні лабораторії факультету, а найбільше – Центр з водних біоресурсів та аквакультури, де навчаються не лише магістри й аспіранти, а й бакалаври. Я також зареєструвався і вже навчаюся на підготовчих курсах для здачі НМТ і також буду брати участь в олімпіаді.

Які маєте захоплення?

Мої захоплення це - рибалка, відпочинок на природі, а ще люблю грати в баскетбол.

Які у вас очікування від навчання в нашому Університеті?

Від навчання в університеті, в першу чергу, я очікую отримати необхідні теоретичні знання й практичні навички для того, щоб моя мрія стала реальністю, хочу вирощувати рибу. А ще хочу свої знання використати в майбутньому для розвитку і збереження водних біоресурсів нашої країни.

·                 Чи є у Вас мрія?

Звісно, як і всі українці, мрію про нашу ПЕРЕМОГУ і безмірно вдячний нашим воїнам за кожний день, мрію про мирне життя в нашій неймовірно красивій Україні, а також мрію отримати вищу освіту і стати фахівцем у галузі «Водні біоресурси та аквакультура».

·                 Олександре, дякую за щиру розмову! 

Чекаємо у лавах студентів факультету тваринництва та водних біоресурсівБажаємо успіхів у навчанні!

 

Розмову провела доцент кафедри гідробіології та іхтіології

Меланія ХИЖНЯК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook