Кафедра педагогіки поглиблює співпрацю з Малою Академією Наук України

19 лютого 2024 року
  Науково-педагогічні працівники кафедри педагогіки Національного університеті біоресурсів і природокористування України, плануючи і здійснюючи профорієнтаційну роботу, керуються непорушним правилом: профорієнтація починається 1 вересня. Точно тоді, коли здобувачами освіти заповнено аудиторії і розпочався поточний навчальний рік, починаємо піклуватись про рік наступний.

  Однією із форм профорієнтаційної роботи є співпраця університетської наукової еліти із Малою академією наук України, яка уже давно перейшла із епізодичної у постійну, систематичну, дружню, спрямовану на виявлення, формування та плекання творчих, жадібних до пізнання нового особистостей. Метою діяльності Малої академії наук України є сприяння самовизначенню та реалізації особистості засобами залучення до пошукової, експериментальної, дослідницької роботи в різних галузях науки і техніки, забезпечення її творчого, інтелектуального, духовного розвитку, професійної орієнтації, підготовка до майбутньої професійної та громадської діяльності.

  Метою співпраці науково-педагогічних працівників НУБіП із МАНУ є не тільки висококваліфікований науковий супровід та патронат ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів, але і можливість ще раз нагадати про себе як потужний заклад освіти, надати інформацію про спеціальності, за якими ведеться підготовка фахівців у закладі вищої освіти, познайомитись із талановитою молоддю з тим, аби до студентських лав НУБіП у новому навчальному році доєднались найкращі, найталановитіші, цілеспрямовані і професійно орієнтовані здобувачі освіти.

 

  Науково-освітня співпраця науковців гуманітарно-педагогічного факультету Національного університету природокористування і біоресурсів України з Малою академією наук стала доброю багаторічною традицією, яка дарує радість наукового спілкування і учням-учасникам конкурсу-захисту, і науковцям, яких шанобливо запрошують до членства у складі журі. Так, завідувач кафедри педагогіки докт.пед.наук, проф. Руслан Сопівник очолив цього року журі секції «Педагогіка» наукового відділення «Філософія та суспільствознавство». Звичайно, маючи можливість спілкування із шкільним юнацтвом, Руслан Васильович надав майбутнім вступникам вичерпну інформацію про навчання у НУБіП України.

  Цього року теми, запропоновані конкурсантами до обговорення, стосувались і формування особистості у соціумі, і особливостей формування учнівського колективу, і національно-патріотичного виховання, і розвитку творчих здібностей учнівства. Київщина була представлена юними науковцями з різних куточків: Буча, Біла Церква, Бровари, Обухів, Сквира та інш.

  Загалом конкурс-захист відбувається в 65 секціях 12 наукових відділень майже за всіма напрямами природничих, гуманітарних і суспільних наук.

  Такий плідний науково-освітній тандем потужного університету, який посідає найвищі позиції у рейтингових списках закладів вищої освіти не тільки України, але і Європи, є центром розвитку талановитої творчої молоді, яким є Мала академія наук. Покладаємо надію на те, що кожного навчального року лави здобувачів освіти Національного університету біоресурсів і природокористування поповняться найкращими випускниками шкіл нашої країни.

 

Лідія Чередник,
старший викладач кафедри педагогіки

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook