Запеклий двобій істориків-ерудитів ФЗРБЕ та ФХТ у гуртожитку № 9

2 грудня 2023 року
  30 листопада 2023 р. відбулася моя зустріч зі студентами ФЗРБЕ та ФХТ у гуртожитку № 9. Розмова розпочалася з теми голодомору, 90-річний сумний ювілей якого вшановує зараз Україна і увесь цивілізований світ. Ми мусимо знати, як нас убивали. Щоб знати, як нам жити!

  Перший ювілей, 10-річчя Євромайдану і Революції гідности, також відзначаємо ми у ці дні. Але наша бесіда стосувалася не тільки цих драматичних подій, а й інших тем української історії.
  Юні захисники рослин вже не перший рік демонструють високий рівень історичної ерудиції, мабуть, чи не найвищий в університеті. А майбутні харчові технологи? В читальному залі гуртожитку зібралася приблизно співмірна кількість студентів обох факультетів. Чудова нагода з’ясувати, хто ерудованіший. Тому наша бесіда швидко втілилася у запекле змагання ерудитів двох команд з перемінним успіхом.
 

  І тут сталася несподіванка, приємна і сумна водночас. На запитання «Назвіть імена сучасних українських Героїв» 2-курсниця ФХТ Мирослава Батечко відповіла – «Руслан Лужевський»Руслан Лужевський – мій учень. Всього рік я вчителював у Волошинівській ЗОШ Баришівського р-ну Київської обл., де й запримітив цього сильного й дуже енергійного юнака. Я вчив його любити і боротися за Україну. Йшли роки. Тільки після героїчної смерти Руслана я дізнався, що він став офіцером спецзагону «Альфа» СБУ, чемпіоном всеукраїнських і міжнародних змагань зі стрільби, бойових єдиноборств, стрибків з парашута і найвищим фахівцем своєї військової справи… Руслан став одним з перших Воїнів, героїчно загиблих за Україну поблизу Слов’янська 5 травня 2014 р., офіційно нагороджений найвищим званням «Герой України». Його іменем названа вулиця в Голосіївському районі Києва. Детальніше: https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D1%83%D0%B6%D0%B5%D0%B2%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B8%D0%B9_%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%BD_%D0%9C%D0%B8%D1%85%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87
 
  З екрану на нас дивилися лики багатьох Героїв минулого й сьогодення. Серед них – і випускника ФЗРБЕ НУБіП України Юрія Згонника, героїчно загиблого за Україну в боротьбі з одвічним московським ворогом 11 вересня 2022 р.
  Студенти обох факультетів приємно дивували високим рівнем ерудиції й патріотизму. 2-курсниця ФХТ Ніколь Попко з друзями не відпускали вперед суперників ФЗРБЕ на чолі з Микитою Олейніковим, який відповів на найскладніше запитання поєдинку. Отже, двобій двох факультетів-суперінтелектуалів закінчився бойовою нічиєю, а точніше – перемогою обох команд! Молодці!
 
  Як завжди, шалений рівень інтелектуальних протиборств ми переривали музичними паузами, співаючи під гітару патріотичних пісень. Попереду – нові бесіди-концерти, нові відкриття,нові звитяги й перемоги!
 
  Дякую за сприяння та добру організацію заступникам декана вказаних факультетів п. Анні Дащенко й п. Тетяні Розбицькій.
 
Володимир Гонський,
ННЦ виховної роботи і соціального розвитку

    

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook