Виїзне практичне заняття на базі ТМО Психіатрія зі студентами психологами

27 листопада 2023 року
  24 листопада 2023 року студенти чотирьох навчальних груп спеціальності 053 Психологія перший і другий курс, провели виїзне заняття з дисципліни "Експерементальна психологія та основи наукових досліджень" на базі ТМО "Психіатрія" під керівництвом кандидата психологічних наук, доцента, доцента кафедри психології гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України Геннадія Миколайовича Ржевського та практичного психолога центра соціально-психологічної реабілітації Ігоря Петровича Назаренка.

  Університет багато років співпрацює з меличним закладом. Студенти проходять практику на базі центру соціально-психологічної реабілітації. Між ТМО Психіатрія і НУБіП України укладено відповідну угоду про співпрацю.

 

  Формування спеціальних компетентностей для майбутньої професійної діяльності є надзвичайно важливим і актуальним. Отримання досвіду проведення досліджень психічних станів особистості за допомогою різноманітних методик від багаторічного практика психолога Ігоря Петровича Назаренка було надзвичайно важливим. 

  Він поділився власним досвідом використання різних методів, а саме мульті дісциплінарним підходом до надання допомоги, консультування та реабілітації клієнтів. Студенти мали можливість особисто задавати питання і отримувати необхідні відповіді, знання і навички. 

 

  По завершенню занять студенти мали можливість відвідати музей медичного закладу! Завідувачка музею пані Ольга ознайомила з історією створення і основними напрямами багаторічної успішної діяльності ТМО "Психіатрія! 

 

 

 

  Студенти отримали позитивні емоцїї за резудьтатами відвідування музею медичного закладу. Познайомилися з творчістю пацієнтів лікарні. В кожні роботі ми спостерігали зображення проявів психологічних станів і самого захворювання. Також ознайомилися з трагічними сторінками історії медичного закладу, а саме, під час другої світової війни нацисти знищували персонал і пацієнтів психіатричних клінік, це жахливо, бо використовувалися хибні наукові припущення і гіпотизи стосовно передачі захворювання до майбутніх поколінь. Студенти вщанували пам`ять загинувщих лікарів та пацієнтів медичного закладу. Також розташування лікарні пов`язане з трагічними подіями Голокосту, трагедії Бабиного Яру, де нацисти ростріляли більш ніж 55 тисяч мирних мешканців міста Києва. Саме в цей день ми вшановуємо пам`ять загинувшим під час Голодомору. Багато подій саме трагічних в історії нашої держави України відбувалося саме 24 листопада. Пам`ятаємо і незабуваємо! Бо війна, знов прийшла до нас! Наші Збройні Сили боронять нашу державу Україну ії цілісність і недоторканість, боронять життя нашої молоді, нашого майбутнього. І головне завдання кожного студента наполегливо вчитися, формувати необхідні компетентності для майбутньої професійної діяльності на посадах в різних реабілітаційних центрах. Бо війна завершиться і всі наші воїни і їх рідні будуть потребувати психологічної допомоги, консультування та реабілітації. 

            Наше головне завдання це навчання!!!

 Геннадій Ржевський

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook