Вересневий цикл відкритих лекцій на факультеті ветеринарної медицини прочитаний в повному обсязі

7 жовтня 2023 року
  Завершився насичений вересневий цикл відкритих лекцій на факультеті ветеринарної медицини. На виконання наказу ректора «Про підвищення якості навчання в НУБіП України» від 08.06.2023 р. № 581, та згідно затвердженого графіку проведення відкритих лекційних занять на факультеті ветеринарної медицини на цей період було заплановано і прочитано 11 лекцій.

   17 серпня 2023 року проведена відкрита лекція професора кафедри біохімії і фізіології тварин імені академіка М. Ф. Гулого, доктора біологічних наук, професора Лілії Калачнюк для студентів 2 курсу факультету ветеринарної медицини (спеціальність 211 «Ветеринарна медицина», ОC «Магістр») на тему «Біохімія тварин - історія її розвитку та місце серед природничих наук». Лекція відбулася у дистанційному форматі на платформі Zoom Meetings.

   5 вересня 2023 року відбулася відкрита лекція доцента кафедри біохімії і фізіології тварин імені академіка М. Ф. Гулого, доктора ветеринарних наук, доцента Лариси Кладницької для студентів 2 курсу факультету ветеринарної медицини (спеціальність 211 «Ветеринарна медицина», ОC «Магістр») на тему «Фізіологія крові». Лекція відбулася у дистанційному форматі на платформі Zoom Meetings.

   7 вересня 2023 року була прочитана відкрита лекція професором кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К.Скороходька Ларисою Шевченко з дисципліни «Гігієна тварин» для студентів 3 курсу ОС «Магістр» спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» на тему «Атмосферний тиск та його вплив на організм тварин». Лекція відбулась в очному форматі.

   08 вересня 2023 року доцент кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології Віталій Ситнік провів відкриту лекцію з дисципліни «Організація ветеринарної справи, національне і міжнародне ветеринарне законодавство» для студентів 5 курсу ОС «Магістр» спеціальності 211 «Ветеринарна медицина» на тему «Сутність національного ветеринарного законодавства. Підзаконні нормативно-правові акти». Лекція відбулася у дистанційному форматі на платформі Zoom Meetings.

   08 вересня 2023 р. відбулась відкрита лекція доктора ветеринарних наук, доцента кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М.Ф. Гулого Олени Журенко, з дисципліни «Фізіологія тварин» для студентів 2 курсу спеціальності «Ветеринарна медицина», на тему «Травлення у шлунку жуйних». Лекція відбулась у дистанційному форматі на платформі Zoom Meetings.

   11 вересня 2023 року доцентом кафедри біохімії і фізіології тварин імені академіка М.Ф. Гулого, Ольгою Тупицькою була прочитана відкрита лекція для студентів 2 курсу факультету тваринництва і водних біоресурсів (спеціальність 207 Водні біоресурси та аквакультура, ОC «Бакалавр») на тему «Амінокислоти й білки гідробіонтів». Лекція відбулася в очному форматі.

   14 вересня 2023 року відбулася відкрита лекція доцента кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин імені академіка В.Г. Касьяненка, кандидата ветеринарних наук Жанни Стегней з дисципліни «Цитологія, гістологія, ембріологія» для студентів 2 курсу ОС «Магістр» спеціальності 211 «Ветеринарна медицина» на тему «Органи травлення». Лекція відбулась у дистанційному форматі на платформі Zoom Meetings.

   14 вересня 2023 року доцент кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка Володимир Ткаченко прочитав відкриту лекцію на тему «Місцеве знеболення» з дисципліни «Оперативна хірургія з основами топографічної анатомії, анастезіологія» для студентів 3 курсу ОС «Магістр» спеціальності 211 «Ветеринарна медицина». Лекція відбулась у дистанційному форматі на платформі Google Meet.

   19 вересня 2023 року проведена відкрита лекція, кандидатом ветеринарних наук, доцентом кафедри терапії і клінічної діагностики Андрієм Розумнюком з дисципліни «Внутрішні хвороби тварин» для студентів 5 курсу ОС «Магістр» факультету ветеринарної медицини на тему «Хвороби шлунка і кишок». Лекція відбулася у дистанційному форматі на платформі Cisco Webex Meetings.

   19 вересня 2023 року доцент кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка Марія Куліда прочитала відкриту лекцію для студентів 4 курсу скороченого терміну навчання (спеціальність 211 «Ветеринарна медицина», ОC «Магістр») на тему "Кровотеча". Лекція відбулася у дистанційному форматі на платформі Cisco Webex Meetings.

   25 вересня 2023 року професор кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології Микола Радзиховський прочитав відкриту лекцію з дисципліни «Санітарна вірусологія» для студентів 3 курсу СК ОС «Магістр» спеціальності 211 «Ветеринарна медицина» на тему «Лікувальні властивості вірусів – вірусотерапія». Лекція відбулась у дистанційному форматі на платформі Zoom Meetings.

   Згідно положення, перед лекціями викладачі подали оголошення про тему, місце та час проведення лекції: https://nubip.edu.ua/node/132092, https://nubip.edu.ua/node/132853, https://nubip.edu.ua/node/133273, https://nubip.edu.ua/node/133699, https://nubip.edu.ua/node/134092.

   Після лекції відбулося обговорення результатів на засіданнях кафедри та оприлюднено результати на сайті НУБіП України. https://nubip.edu.ua/node/132269, https://nubip.edu.ua/node/133477, https://nubip.edu.ua/node/133677, https://nubip.edu.ua/node/134176, https://nubip.edu.ua/node/133583, https://nubip.edu.ua/node/133872.

   Лекції оцінювала комісія, куди входили завідувачі кафедр: доктор ветеринарних наук, професор Віктор Томчук, доктор ветеринарних наук, професор Олег Мельник, доктор ветеринарних наук, професор Микола Малюк, доктор ветеринарних наук, професор Наталія Грушанська, кандидат ветеринарних наук, доцент Володимир Мельник; заступники декана ФВМ доцент Сергій Деркач, доцент Юрій Жук, доцент Тарас Савчук; відповідальна від ФВМ для здійснення контролю за якістю знань, доцент Наталія Бойко.

   Середній бал якості проведення відкритих лекцій комісія за 100-бальною шкалою оцінила в межах 94,8 – 99,3 балів. Лекції були прочитані на високому науково-методичному рівні.

   Студенти також високо оцінили відкриті лекції викладачів (44,5-50 балів із 50). В більшості випадків всі студенти не мали зауважень. Але студенти приймали активну участь в обговоренні лекцій.

   Всі анкети (студентів і викладачів) були вчасно проаналізовані та передані до навчальної частини.

 

Сергій Деркач,
заступник декана ФВМ

Наталія Бойко,
відповідальна від ФВМ для здійснення контролю
за якістю знань, доцент

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook